Gyermek fül-orr-gégészet

Rendelési idő

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Gyermek fül-orr-gégészet
bemutatása

A gyermek fül-orr-gégészet a gyermekeknél előforduló fej, fül, orr és melléküregei, szájüreg, garat, gége és nyak területeinek esetleges megbetegedéseit vizsgáló orvosi szakterület. Gyermekgyógyászat lévén a fül-orr-gégész kiemelt figyelmet fordít a gyermek fizikai és lelki sajátosságaira.

Időpontfoglalás

Gyermek fül-orr-gégészet

Az Oktogon Medical Centerben elsőbbséget élveznek a gyermekek.

Rendelési idő, rendelési cím, időpontfoglalás

Bemutatjuk gyermek-fül-orr gégészetünket

Az Oktogon Medical Center minden életkorból várja a gyógyulni vágyó pácienseket, ám még nálunk is megkülönböztetett figyelmet élveznek a gyermekek. Gyermek fül-orr-gégészetünk felkészült és lelkiismeretes szakorvosokkal, modern és biztonságos környezetben fogadja a gyermek betegeket.

A fül-orr-gégészet a szájüreg, a garat, a gége, a nyak, az orr és annak melléküregei, a fül és az egyensúlyozó szerv megbetegedéseivel foglalkozik. Különösen a gyermekek érintettek az olyan felső légúti megbetegedésekben, amelyek komoly, visszatérő panaszokat okoznak és már nem elég számukra a háziorvosi ellátás.

Ebben az esetben kell magánklinikánk orvosaihoz fordulni, akiknek évtizedes tapasztalatuk van a gyermekek gyógyításában, mindig figyelembe véve egyedi anatómiai sajátosságaikat, életkoruk jellemző testi-lelki igényeit és a naprakész kezelési módszereket is.

Mikor érdemes gyermek-fül-orr gégészhez fordulni?

A bölcsődei, óvodai és iskolai környezetekben a kórokozók villámgyorsan és szinte kivédhetetlenül terjednek - nagyon ritka az olyan gyermek, akit nem érintenek a leginkább téli időszakra jellemző lázzal, köhögéssel, orrfolyással járó megbetegedések.

De mikor nem elég a gyermekorvos és érdemesebb inkább specialistát, gyermek fül-orr-gégészt felkeresni?

 • Ha az egyes betegségek újra és újra visszatérnek, megkeserítve a gyermek életét és ezzel akadályokat állítva közösségi tevékenységei elé.
 • Elhúzódó felső légúti panaszok esetén, amelyek egy hétnél tovább tartanak vagy heves lefolyásúak.
 • A gyermekorvos vagy más szakorvos javaslatára.
 • Ha különösen alapos és szakszerű vizsgálatokkal és kezelésekkel szeretnénk megóvni gyermekünk egészségét.

Időpontfoglalás

Mikor érdemes gyermek-fül-orr gégészhez fordulni?

Kép forrása: NARA & DVIDS Public Domain Archive - GetArchive
A legmodernebb műszeres vizsgálatok és hozzáértő szakorvosok várják a klinika pácienseit.

Milyen jellemző panaszokkal keresik fel rendelésünket?

A gyermekek immunrendszere védtelenebb és nem ritkán szervezetük hevesebben is reagál az olyan fertőzésekre, amelyek a felnőtteket elkerülik vagy esetükben enyhe lefolyással járnak.

Jellemző fül-orr-gégészeti tünetek

 • a gyulladásos kórképek, amelyek torokfájást, köhögést, száj- és garatérzékenységet, rekedtséget, nyelési fájdalmat vagy nehézséget, sokszor lázat okoznak
 • gyakori az orrdugulás vagy éppen az erős váladékozás, az orrmelléküregek elzáródása, esetleg a szaglás részleges vagy teljes elvesztése
 • sokakat kínoz a fülfájás, fülgyulladás, amely panaszok a fül mindhárom részét érinthetik és heves fájdalommal, sőt halláscsökkenéssel is járhatnak
 • azonnali ellátást igényel az idegen test a fülben, orrban, torokban
 • légzési nehézségek, allergia gyanús állapot esetén mindig javasolt a fül-orr-gégészeti kivizsgálás
 • a fejen vagy a nyakon tapintható csomók szintén a fül-orr-gégész hatáskörébe tartoznak

Különleges figyelem és gondoskodás

Miben más a gyermek fül-orr-gégészet? - merül fel olykor a kérdés a laikusokban. Bár hasonlít az általános fül-orr-gégészet szakághoz, számos különbség van a két terület között.

Ezek közé tartozik:

 • Anatómiai és fiziológiai különbségek: A gyermekek anatómiai és fiziológiai jellemzői eltérnek a felnőttekétől. A gyermekek kisebb termetűek, és szerveik még fejlődésben vannak. Emiatt a diagnosztika és a kezelés során a gyermek fül-orr-gégésznek figyelembe kell vennie ezeket a különbségeket.
 • Különleges problémák: A gyermekeknél gyakrabban fordulnak elő olyan betegségek, mint például a középfülgyulladás, az orrmandula megnagyobbodása és a gégegyulladás. A gyermek-fül-orr-gégész ezeknek a problémáknak a kezelésére és diagnosztizálására specializálódott.
 • Kommunikáció és érzékenység: A gyermek-fül-orr-gégésznek kiemelt figyelmet kell fordítania a kommunikációra a kis páciensekkel. A gyermekek nem mindig tudják pontosan leírni tüneteiket, a vizsgálat során az orvosnak mégis meg kell értenie őket, miközben csökkenti az ilyenkor jelentkező szorongást.
 • Szűrés és prevenció: A gyermek fül-orr-gégészek gyakran végeznek fülvizsgálatokat, szűréseket és más prevenciós tevékenységeket. Az időben felismert problémák és a megelőző intézkedések segíthetnek elkerülni a súlyosabb betegségeket.

Időpontfoglalás

OMC rendelő

Mi történik a rendelőben?

Semmi ijesztő! A gyermekek természetesen szülővel vagy kísérővel érkeznek magánrendelésünkre. A rendelőbe lépve szakorvosunk és asszisztense felveszi a páciens adatait, illetve meghallgatja a panaszokat, amelyekkel hozzá fordulnak: mind a szülő, mind a már beszélni képes gyermek leírása fontos támpontokat adhat.

Ezután az orvos kérdéseket tehet fel, majd megvizsgálja a kis beteget. A vizsgálat folyamata eltérő lehet a panaszok tükrében: a nyirokcsomók áttapintásától kezdve a garat és a gége megtekintésén át egészen az egyensúlyvizsgálatig vagy orrmelléküreg-ultrahangig terjedhet - fül-orr-gégészeink sokféle eszközzel rendelkeznek a panaszok hátterének feltárására.

Fontos kiemelni, hogy minden vizsgálatot a lehető legkevesebb kellemetlenséggel és a legmodernebb műszerekkel végezzük el, miközben az orvos folyamatosan kommunikál a gyermekkel és igyekszik megnyugtatni őt, amennyiben szükséges.

A vizsgálat után a szakorvos konzultál a szülővel, közli megállapításait, leletet és receptet ír, illetve meghatározza a szükséges kezelést, továbbá az esetleges kontroll vagy kiegészítő vizsgálatot is. Természetesen a szülő és a gyermek is megoszthatja gondolatait, kérdéseit, amelyekre a gyermek fül-orr-gégész mindig igyekszik érdemi válaszokat adni.

Időpontfoglalás

Mi történik a rendelőben?

Kép forrása: PxHere
Orvosaink gondoskodással és szakértelemmel kezelik gyermek pácienseinket.

Gyakori, gyermekeket érintő fül-orr-gégészeti megbetegedések

Nem egy betegség gyakrabban fordul elő gyermekkorban és okoz visszatérő vagy nehezen múló panaszokat.

Gégegyulladás

A gégegyulladás a gége nyálkahártyájának gyulladásos megbetegedése, mely általában torokfájással, nyelési nehézségekkel és hangképzési problémákkal jár.

Mandula és torokgyulladás

A mandulagyulladás a mandulák, azaz az orr- és toroknyálkahártya közelében lévő nyirokszövetek gyulladásos állapota, mely gyakran torokfájással, lázzal és nyelési nehézségekkel jár.

Arcüreggyulladás

Az arcüreggyulladás az arcüregekben lévő nyálkahártya gyulladásos állapota, mely orrdugulással, orrfolyással, arcfájdalommal, és nyomással vagy feszüléssel az arc területén járhat együtt.

Középfülgyulladás

A középfülgyulladás a középfülben (a dobhártya mögötti területen) kialakuló gyulladásos állapot, amely fájdalommal, halláscsökkenéssel, és időnként lázzal járhat.

Krupp betegség

A krupp egy vírusos megbetegedés, ami a felső és alsó légutakat támadja meg, melynek során belégzési nehezítettséget okoz. Ennek további súlyos következményei lehetnek oxigénhiány vagy akár fulladás formájában.

Gyermek fül-orr-gégészet magánrendelés árak

Klinikánk folyamatosan várja a gyógyulni vágyó betegeket és megkülönböztetett figyelemben részesíti a gyermekeket. Ha úgy érzi, hogy szakorvosaink megoldást nyújthatnak az Ön vagy gyermeke panaszaira, akkor lépjen kapcsolatba velünk online vagy telefonon!

Időpontfoglalás

Gyermek fül-orr-gégészet magánrendelés árak

Gyermek fül-orr-gégészet árak

ÁRAK

Vizsgálatok melyek díját az alapvizsgálat nem tartalmazza

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás