Fül-orr-gégészet ügyelet minden hétvégén!

Bőrgyógyászat magánrendelés

Az emberi bőr szervezetünk egyik legfontosabb védvonala, ami igazán összetett és bonyolult feladatokat lát el, ennek ellenére azonban csak kevesen fordítanak elég figyelmet egészségének és épségének fenntartására.

Bőrünk állapota ugyanis szervezetünk tökéletes indikátora, így betegségeink, elváltozásaink vagy belső egyensúlyunk felborulása a legtöbb esetben azonnal megmutatkozik.

Milyen problémával forduljon az Oktogon Medical Center bőrgyógyászához:

Mivel a bőr egy jól látható külső szervünk, ezért a kialakuló problémák többsége jellemzően kellemetlen esztétikai elváltozásokkal jár együtt. Emiatt a szakorvos felkeresését csak kevesen halogatják, de még így is vannak olyan betegségek – mint például a melanoma –, melynek kivizsgálását sokan hajlamosak ráérősen kezelni. Időben felismerve a bajt, a rosszindulatú elváltozások is nagyon jól gyógyíthatók.

Ne halogassuk bőrgyógyász szakember felkeresését, amennyiben problémánk nagyon heves kísérőjelenséget produkál, és másnapra nem enyhül. Bőrgyógyászati szakrendelésre van szükségünk csípések, kiütések, fertőzések, ekcéma, allergiás reakció, ismeretlen eredetű foltok, viszkető bőrpír, valamint minden bőrt érintő gombás-, vírusos- és bakteriális fertőzés esetén is.

A bőrgyógyászati vizsgálat menete:

A bőrgyógyászati vizsgálat milyenségét az adott probléma határozza meg, milyen analízisre kerüljön sor. Legtöbbször a bőr látható elváltozásai kerülnek elsőként szemrevételezésre, ami általában csak egy-egy régiót érint, de például a bőrrák szűrésekor az egész testfelszín átkutatása indokolt lehet dermatoszkóp által.

Amennyiben látható elváltozásról van szó, és megfelelő gyanú áll fenn, a szövettani mintavételezés mellett anamnézis felvétel történhet. Jóindulatú bőrdaganatok eltávolítása manapság már fájdalommentes módszerekkel, folyékony nitrogénnel vagy elektrokauterrel történik. Bizonyos bőrbetegségeknél természetesen speciális kezelés és terápia, valamint gyógyszer beállítása is indokolt lehet, emellett a rendszeres kontrollvizsgálat egyaránt javasolt.

A bőrgyógyászati vizsgálatokról általános, bővebb leírást az alábbiakban olvashat:

Az orvostudomány az utóbbi években a bőrgyógyászat területén óriási előrelépéseket ért el, aminek jóvoltából a legtöbb betegség időben felismerve meglepően hatásosan és gyorsan gyógyítható, a háttérben húzódó folyamatok pedig könnyedén felkutathatók. Az olyan elváltozások, mint a pattanásos bőr, a pikkelysömör vagy a rosacea korábban egy életen át megkeserítették a betegek életét, manapság azonban hatásos gyógyszerekkel, kezelési eljárásokkal és a kiváltó okok orvoslásával nagyon könnyedén kezelhetők vagy legalább szinten tarthatók.

A bőrgyógyászati problémák kapcsán megkülönböztethetünk krónikus, régóta fennálló és egyszeri, frissen megjelent tüneteket. Bármelyik eshetőség is áll fenn, ha a probléma tartós kellemetlenséget okoz, viszket, fáj, éget, vagy csak esztétikailag zavar minket, a szakorvos felkeresése nem tűrhet halasztást.

Sajnos rengeteg olyan bőrbetegséget ismer az orvostudomány, amelyek rosszindulatú elváltozások ugyan, mégis sokáig, gyakran hónapokon át észrevétlenek, semmilyen panaszt nem okoznak, és olyan helyen húzódnak meg, melyek kívül esnek a látókörünkön. Mivel az efféle problémák nagyon veszélyesesek, mielőbbi felismerésük pedig elengedhetetlen, a bőrgyógyász felkeresése a rendszeres szűrővizsgálat miatt szintén erősen javasolt.

Természetesen a bőrgyógyászat területén is megfigyelhetők jóindulatú elváltozások, amelyek nem tekinthetők betegségnek, a folyamatos ellenőrzésük mégis elengedhetetlen. Ilyenek például a különféle bőrkinövések, melyek inkább esztétikai kellemetlenségeket okoznak, ezáltal a kapcsolódó műtétekre és beavatkozásokra kozmetikai célzattal kerülhet sor.

Bár a bőrgyógyászat kapcsán ritkán hangoztatják, de a hajhullás és a hajproblémák hátterében is gyakran állhat bőrhöz kapcsolódó betegség, hiszen a haj egyfajta bőrfüggeléknek tekinthető. A szakrendelésen ilyenkor azonban nemcsak a külső, mondhatni egyértelmű és azonnal látható tünetek kerülnek felderítésre, hanem a háttérben fellelhető belső okokat is kivizsgálják a lehető legpontosabb diagnózis és gyógyulás érdekében.

Árak

Bõrgyógyászati szakorvosi vizsgálat22.000 Ft
Bõrgyógyászati szakorvosi kontrollvizsgálat16.000 Ft
Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek vizsgálata és kezelése                          22.000 Ft
Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek kontroll vizsgálata és kezelése 16.000 Ft
Dermatoszkópos melanoma-anyajegy szűrés 22.000 Ft
Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1db.16.000 Ft
Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-3 db.    24.000 Ft
Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 4-10 db. 36.000 Ft
Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1 db.20.000 Ft
Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-4 db.28.000 Ft
Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 5-10 db.38.000 Ft
Vírusos szemölcsök electrocauter, érzéstelenítés, folyékony nitrogénes eltávolítása, 1 db.20.000 Ft
Vírusos szemölcsök electrocauter, érzéstelenítés, folyékony nitrogénes eltávolítása, 2-3 db.38.000 Ft
Vírusos szemölcsök electrocauter, érzéstelenítés, folyékony nitrogénes eltávolítása, 4-10 db.46.000 Ft
Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 1 db.26.000 Ft
Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 2-3 db.36.000 Ft
Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 4-10 db.50.000 Ft
Intramuscularis injekció beadása4.000 Ft
Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek  vizsgálata és kezelése 22.000 Ft
Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek kontrollvizsgálat 16.000 Ft
Lymhoedemás beteg vizsgálata22.000 Ft
Lymhoedemás beteg kontroll vizsgálata16.000 Ft
Oedemamentes állapot megtartása és kompressziós harisnya felírása10.000 Ft
Pólya felhelyezése, beteg és családtagok betanítása10.000 Ft
Krónikus sebek vizsgálata és kezelése22.000 Ft
Krónikus sebek kontroll vizsgálata 16.000 Ft
Uszoda szemölcsök eltávolítása 10 darabig20.000 Ft
Uszoda szemölcsök eltávolítása 11-20 darab30.000 Ft
Uszoda szemölcsök eltávolítása 21-30 darab40.000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Kapcsolódó orvosaink