Kiemelt Újdonságaink: Orvos- esztétikai kezelések, illetve beavatkozások

Ortopédia magánrendelés

Az ortopédia az orvostudomány azon ága, ami a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett betegségeinek, rendellenességeinek, sérüléseinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Leginkább a végtagokat alkotó csontok, illetve azok ízületei, a gerincoszlop és a csigolyák közötti ízületek, inak, szalagok, porcos képletekA kezelési módok széles tárházát alkalmazza, melyek között éppúgy megtalálhatók a gyógyszeres, mint a műtéti vagy a fizikai gyógymódok is.

Rendelési idő

 • Hétfő 15:00 - 20:00

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 2 1066 Budapest, Oktogon Tér 3. fszt. 6.
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Ortopédia
bemutatása

Milyen panaszok utalhatnak ortopédiai megbetegedésekre?

Nagy valószínűséggel valamilyen ortopédiai megbetegedés állhat a hátterében azoknak a panaszoknak, amelyek során mozgásbeszűkülés vagy tartós fájdalom jelentkezik az adott területen.

A legáltalánosabb tünetek közé az alábbiak sorolhatók:

 • Ízületi fájdalmak,
 • Ízületi gyulladások,
 • Ízületi duzzanatok,
 • Ínszalaghúzódások, ínszalagszakadások,
 • Ficamok,
 • Beszűkült, korlátozott mozgástartomány,
 • Csontfájdalom, csontdeformitások,
 • Izomfájdalmak.
Ortopédiai vizsgálat

Milyen betegségekkel foglalkozik az ortopédia?

Rengeteg betegség tartozik az ortopédia témakörébe, leginkább az alábbiakkal fordulnak szakorvoshoz a páciensek:

  • Akut és krónikus gerincfájdalmak,
  • Gerincferdülés (scoliosis),
  • Bechterew-kór,
  • Scheuermann-betegség,
  • Porckorong-kiboltosulás, porckorongsérv,
  • Váll mozgáskorlátozottsága, befagyott váll, rotátorköpeny elváltozások, impingement szindróma,
  • Térdkalács rendellenességek, meniscus sérülések, porcleválás, porcfelpuhulás, térdszalaghúzódás, térdszalag-szakadás, térdízületi kopás,
  • Schlatter – Osgood-szindróma,
  • Reumathoid artritis,
  • Ínhüvelygyulladás,
  • Csípőficam, csípőízületi kopás,
  • Mellkasdeformitások (tölcsérmellkas, tyúkmell),
  • Golfkönyök, teniszkönyök,
  • Ganglion,
  • Lúdtalp,
  • Bütyök, kalapácsujj, sarkantyú,
  • Varus-valgus (O-láb, X-láb), dongaláb,
  • Csontnekrózis, csontritkulás.
Ortopédiai betegségek

Mikor keressünk fel ortopédiai magánrendelést?

Ha a fenti panaszok, tünetek valamelyikét észleli magán, mindenképpen javasoljuk ortopédiai magánrendelésünk felkeresését, mivel a megfelelő kezelés mielőbbi megkezdése növeli a teljes gyógyulás esélyét és csökkenti a szövődmények kialakulásának kockázatát.

Akkor is érdemes klinikánkat felkeresnie, ha korábban már diagnosztizáltak Önnél valamilyen ortopédiai betegséget, mivel bizonyos esetekben szükség lehet a diagnózis megerősítésére vagy pontosítására.

Egyes betegségek komplex kezelési módszereket, többféle szakterület bevonását teszi szükségessé. Ehhez klinikánkon minden lehetőség adott, amennyiben indokolt, komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakorvosaink egymással együttműködve tudják kezelni az Ön betegségét. Ez nemcsak azért hasznos, mert nem kell több rendelési helyszínt is felkeresnie, hanem mert így a leginkább személyre szabott kezelésben részesülhet.

Mi történik az ortopédiai magánrendelésen?

Az ortopédiai szakrendelésen első alkalommal a páciens kikérdezése, a kórelőzmény felvétele történik. Ennek során a szakorvos részletes tájékoztatást kér a betegtől a panaszok megjelenésének idejéről, jellegéről, a fájdalom mértékéről. Rákérdez a korábbi betegségekre, de ugyanilyen fontos az örökletes betegségek miatt a családtagok betegségeiről való tájékozódás is. Egyes betegségek kialakulásának kockázatát a munkahelyi körülmények vagy akár az amatőr- és versenysportok is növelhetik, ezért ismertetni kell a foglalkoztatási körülményeket, továbbá a sportolási szokásainkat is kezelőorvosunkkal. Végül a jelenleg és a korábban szedett gyógyszereinkről, gyógyszerszedési szokásainkról is tájékozódik a szakorvos. Az első orvos – beteg-találkozó részét képezi a fizikális vizsgálat is, ami általában az érintett területek megtekintését, megtapintását, mozgatását jelenti. Mivel az ortopédiai betegségek vezető tünete a fájdalom, ezért előfordulhat, hogy a fizikális vizsgálat is bizonyos fokú fájdalommal járhat.

Ha szükséges, a kezelőorvos további vizsgálatok elvégzését rendelheti el, melyről a beteg részletes tájékoztatást kap.

A diagnózis felállítását követően születik döntés arról, hogy a beteg gyógyszeres vagy egyéb konzervatív kezelést (pl. gyógytorna, gyógyászati segédeszközök alkalmazása, stb.) kapjon, esetleg műtéti beavatkozásra lesz szükség. A kezelési formákról kezelőorvosa részletes tájékoztatást fog adni, illetve – ha szükséges – a kontrollvizsgálat időpontját is meg fogja jelölni.

Milyen vizsgálatok segíthetik az ortopéd szakorvost a diagnózis felállításában?

A diagnózis felállításához többféle vizsgálati módszer is rendelkezésre áll, ezekről lesz szó kicsit bővebben a következőkben.

1. Fizikális vizsgálat

A fizikális vizsgálatról fentebb már érintőlegesen esett szó. Általánosságban elmondható, hogy az ortopédiai betegségeknél kiemelt jelentősége van. Egyes elváltozások már szemmel is láthatóak vagy tapintással érzékelhetőek. A funkcionális vizsgálatok szintén sok támpontot adnak a kezelőorvos számára, mivel ennek így felmérhetőek az egyes testrészek, végtagok, ízületek működése, stabilitása, mozgásterjedelme. A perifériás idegek működésének ellenőrzésére is sor kerül, melynek során fény derülhet arra, hogy az érintett terület érző és mozgató reflexei megfelelően működnek-e.

2. Képalkotó diagnosztikai vizsgálatok

Számos ortopédiai betegség esetén nem elegendőek a fizikális vizsgálatok, indokolt lehet valamilyen képalkotó eljárásra is a pontos diagnózis felállításához. A kezelőorvos fog dönteni róla, hogy MRI, CT, röntgen vagy ultrahang végzésére lesz szükség.

3. Laborvizsgálatok

Viszonylag ritkán, de előfordulhat, hogy laborvizsgálatokat (pl. vérkép készítése, értékelése) is el kell végezni. Erről is idejében fogja tájékoztatni a kezelőorvosa.

Hogyan készüljek fel az első szakorvosi vizsgálatra?

Nagyban segíti a pontos diagnózis felállítását és a megfelelő kezelés mielőbbi elkezdését, ha minél több információ áll a kezelőorvos rendelkezésére. Ezért azt javasoljuk, hogy az első ortopédiai vizsgálat előtt írja le részletesen, hogy a tünetek mikor, milyen formában jelentkeztek, milyen mértékű a fájdalma egy 1-től 10-ig terjedő skálán. Ha még nem tette meg, tájékozódjon a családtagoknál korábban előforduló betegségekről, jegyezze fel, milyen gyógyszereket, étrendkiegészítőket szed most és szedett korábban. A korábbi betegségekről készült zárójelentések, laboreredmények, képalkotó diagnosztikai eljárások leletei szintén hasznos információként szolgálhatnak, ezért ha van rá lehetősége, vigye ezeket is magával.

Ortopéd kézvizsgálat

Milyen kezelési lehetőségeket kínál az ortopédia?

Az ortopéd betegségek orvoslására számos kezelési lehetőség áll a szakorvosok rendelkezésére. Ezek a következőképpen csoportosíthatók.

1. Konzervatív kezelési formák

Szerencsére nagyon sok megbetegedés ma már konzervatív úton is kezelhető. Ezen belül létezik a gyógyszeres kezelési forma, különböző gyógyászati segédeszközök alkalmazása, fizioterápia (pl. gyógytorna, gyógymasszázs), fizikoterápia (pl. lökéshullám-kezelés, elektroterápia, súlyfürdő, stb.).

2. Műtéti beavatkozás

Ha a konzervatív kezelési formák nem vezetnek eredményre, akkor kerülhet sor valamilyen operációra. A műtéti technikák mára rendkívüli fejlődésen mentek keresztül, ezért sok esetben minimál invazív módon (nyílt műtét alkalmazása nélkül) hajthatók végre a különböző beavatkozások. Az ortopédiai szakterület legjellemzőbb műtétei közé tartoznak többek között a különböző protézis-beültetések (pl. csípő, térd), vagy az artroszkópos térdműtétek (pl. szalagrekonstrukciók, levált porcdarabok eltávolítása, stb.)

Ortopédia magánrendelés árak

Ortopédia árak

Konzultációk

 • Konzultáció 27000 Ft
 • Kontroll konzultáció 18000 Ft
 • Recept írás 3000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Hívás