Ultrahang magánrendelés

A modern orvostudományban az ultrahang vizsgálat a leggyakoribb diagnosztikai és képalkotó eljárás.

Rendelési idő

 • Kedd 10:30 - 13:00
 • Csütörtök 16:00 - 20:00
 • Szombat 12:00 - 17:30

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Szakrendeléseink Ismertető megtekintése Árak

Szakrendeléseink

Ismertető

Ultrahang
bemutatása

Előnye, hogy az emberi szervezetre biológiailag káros sugárterheléssel nem jár, miközben ellenjavallata vagy negatív hatásai nem ismertek, fájdalommentes, bármely életkorban elvégezhető, igény szerint ismételhető eljárás. Az ultrahang vizsgálat segítségével az emberi szervezet kétdimenziós ábrázolása válik lehetővé, mellyel az esetleges betegségek jól szűrhetők.

Időpontfoglalás

Ultrahang hasi vizsgálat

Az Oktogon Medical Centerben elérhető ultrahang vizsgálatok:

 • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat
 • Nyaki ultrahang vizsgálat
 • Emlők ultrahang vizsgálata
 • Vesekeringés vizsgálat
 • Ízület ultrahang vizsgálat
 • Végtagi és törzsi ultrahang vizsgálat
 • Végtagi és törzsi lágyrész ultrahang vizsgálat
 • Csecsemők komplex ultrahang vizsgálat

A vizsgálat időtartama területtől és panasztól függően körülbelül 15-30 perc.

Hasi ultrahang vizsgálat esetén kérjük, a vizsgálat megkezdése előtt 6-8 órával már ne étkezzen, folyadékot (csapvíz, szénsavmentes ásványvíz) csak kis mennyiégben igyon. Kismedence ultrahang előtt, folyadékfogyasztás és vizelet visszatartás javasolt.

Az ultrahang vizsgálatokról általános, bővebb leírást az alábbiakban olvashat:

Az ultrahang vizsgálatot a legtöbb esetben ismeretlen eredetű hasi fájdalmak feltérképezésekor alkalmazzák, ám a vizsgálattal nagyon jól feltérképezhetők a manapság egyre gyakoribb pajzsmirigyproblémák, a krónikus vesebetegségek, a nyaki daganatok jelentős része, az elsődleges és másodlagos tumorok. A nyirokcsomók jóindulatú, többnyire fertőzés következtében történő megnagyobbodásai egyaránt elkülöníthetők ultrahang vizsgálat által a jelentősebb, speciális kezeléseket igénylő problémáktól.

Az ultrahang vizsgálat előnye továbbá, hogy nagyon gyors és pontos képet lehet vele kapni a test lágyrészeinek ellenőrzésekor, így egyes jóindulatú vagy rosszindulatú elváltozásokat egyaránt pontosan fel lehet térképezni a segítségével.

Időpontfoglalás

Ultrahang térdvizsgálat

Az ultrahang vizsgálat tökéletes eljárás az erek állapotának felmérésekor is, amire a legtöbb esetben a nyaki verőerek úgynevezett doppler ultrahangos ellenőrzésekor kerülhet sor. A diagnosztikával könnyedén megállapítható a centrális és a perifériás artériák általános állapota, így érszűkület, mélyvénás trombózis vagy a vénás keringés vizsgálata során szintén kitűnő módszer.

Az ultrahangos képalkotásnak nagy szerepe van az emlődiagnosztikában is. A páciens tüneteinek és panaszainak függvényében 35-40 éves kor alatt ez a módszer javasolt a leggyakrabban, míg 40 év felett a nők emlővizsgálata már mammográfiával is történik.

Az ultrahang vizsgálatot ma már a csecsemők állapotfelmérésére is kötelezően használják a koponya, a has, a csípők ellenőrzésekor, melyre általában 4-8 hetes korban kerül sor.

Időpontfoglalás

Ultrahang magánrendelés árak

Ultrahang árak

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás