Hajdiagnosztika

A hajdiagnosztika során részletesen felmérjük páciensünk hajának és fejbőrének egészségi állapotát, ugyanakkor ez a folyamat nem csak a hajproblémák okainak azonosítását segíti elő. Képet nyújt a szervezet általános állapotáról is, mivel a fejbőr és haj állapota gyakran tükröz belső egészségi problémákat is. 

Rendelési idő

Rendelési cím

  • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Hajdiagnosztika
bemutatása

A hajdiagnosztika során részletesen felmérjük páciensünk hajának és fejbőrének egészségi állapotát, ugyanakkor ez a folyamat nem csak a hajproblémák okainak azonosítását segíti elő. Képet nyújt a szervezet általános állapotáról is, mivel a fejbőr és haj állapota gyakran tükröz belső egészségi problémákat is. 


Mi is a hajdiagnosztika?

A hajdiagnosztika célja elsősorban az, hogy meghatározza a haj és a fejbőr egészségi állapotát, de az is, hogy felfedje a szervezetet érintő esetleges problémákat. Ez a komplex vizsgálat ugyanis a haj egészsége mellett lefedi a belső egészségi állapotot is, amely komoly befolyással lehet a haj minőségére és növekedésére. Ha pedig megtaláljuk az összefüggéseket szervezetünk működése és hajunk állapota között, választ kaphatunk arra, hogyan javítsunk a hajunk minőségén - és mennyiségén is.


Elsőként a fejbőrt vizsgáljuk meg

Hajunk egészségét számos faktor befolyásolja. Ezen faktorok közül az egyik legfontosabb a fejbőrünk állapota. Néha a hajproblémák, mint a hajhullás vagy a gyenge hajminőség oka a fejbőrön jelentkező problémákban keresendő. Gyulladás, hámlás, túlzott faggyútermelés vagy viszketés, bármilyen irritáció - mindezek utalhatnak arra, hogy a fejbőr egészségi állapota nem ideális és akár a helytelen hajápolás következménye is lehet a rossz fejbőr. A diagnózis során ezt mind felderítjük és könnyen kiderülhet, hogy komplexebb problémáról van szó. 

Hair loss | faungg's photos | Flickr
Forrás: Flickr

Hormonális rendellenességek is okozhatják a bajt

Bár hajunk állapota és helyes gondozása magától a fejbőr egészségétől függ, a hajproblémák gyökere olyan összetettebb egészségügyi problémákból is eredhetnek, mint a hormonális rendellenességek, az emésztési zavarok, és még akár a bakteriális fertőzések is befolyásolhatják a haj egészségét és növekedését. A hajdiagnosztika segítségével mélyebb, egyértelműbb rálátást nyerhetünk ezekre az összefüggésekre.


Hajdiagnosztika mikrokamerás módszerrel

A hajdiagnosztika során az Oktogon Medical Centernél használunk mikrokamerát, amely a fejbőr és a haj apró részleteiről is nagyfelbontású képeket készít. Az így kapott adatok révén pontosan analizálható a haj szerkezete, a fejbőr állapota. A legapróbb eltérések, rendellenességek is feltárhatók. Ez a technológia lehetőséget ad arra, hogy egyértelmű, látványos képeken keresztül is bemutassuk a haj és a fejbőr jelenlegi állapotát.


Gyors és hatékony a vizsgálat

A vizsgálat előtti rövid beszélgetéssel indítunk, ennek folyamán kérdőívet töltünk ki páciensünkkel, amely segít megismerni a hozzánk forduló élettani tényezőit, például azt, milyen étrendet folytat, vannak-e káros szenvedélyei, rendszeresen mozog-e, vannak-e különféle betegségei, amelyek mind befolyásolhatják a haja egészségét. Az egész folyamat körülbelül 20 percet vesz igénybe. Ezután a mikrokamerás vizsgálat következik.

Ingyenes stockfotó beltéri, beszél, beteg témában Stockfotó
Forrás: Pexels

A diagnosztika eredményei és további kezelési lehetőségek

A hajdiagnosztika eredményeinek köszönhetően pontos képet kaphatunk a fejbőr és haj állapotáról, illetve a szervezetben esetlegesen fennálló problémákat is fel tudjuk deríteni. Ezzel segítjük a további kezelési útvonal meghatározását. Ha a hajproblémák mögött komplex szervezeti problémák húzódnak, klinikánkon teljeskörű laborvizsgálatok és belgyógyászati vizsgálatok segítségével tudjuk megállapítani a hajproblémák valódi okait és kínálunk célzott megoldásokat azok felszámolására.

Ami pedig a hajat illeti, célzott hajkezelések segítségével non-invazív módon, személyre szabott hajápoló rutin kialakításával és csúcstechnológiás lézergépek bevonásával teljes körű megoldást kínálunk a problémára.


Az egyik lehetőség: a lézeres hajkezelés

Miután alaposan felmértük a haj és a szervezet állapotát, és meghatároztuk a problémák okait, lehetőség van lézeres hajkezelés alkalmazására. A lézeres hajkezelés olyan modern technológia, amely segít a hajhullás megállításában, a haj növekedésének elősegítésében, és a fejbőr egészségi állapotának javításában. 


A Magyarországon szinte egyedülállónak számító lézeres hajterápia különlegessége abban rejlik, hogy nem csak részmegoldással szolgál. 


  • A teljeskörű kezelés egy 660 nanométeres, alacsony erősségű diódalézeres technológián alapszik. Az eredmény 10-12 alkalom után válik igazán látványossá.
  • A lézeres hajterápia megoldással szolgálhat a legkülönfélébb hajproblémákra; alkalmazható a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia), foltos hajhullás (alopecia areata), illetve az átmeneti hajhullás (telogén effluvium) kezelésére is. Emellett a fejbőrt érintő legtöbb problémára, mint a viszketés, gyulladás, a pikkelysömör vagy krónikusan zsírosodó haj, is egyedülálló megoldást nyújthat.
  • Mivel a lézeres kezelések nem minden fejbőr- és hajproblémára jelentenek maradéktalan megoldást, terapeutánk egyéb kezeléseket, szükség esetén pedig komplex labordiagnosztikai elemzést és további vizsgálatokat is kijelölhet.

Hajdiagnosztikai időpontfoglalás

A hajdiagnosztika több, mint fejbőrének vagy hajának vizsgálata. Kiváló módszer arra, hogy felfedje a szervezetét érintő, adott esetben mélyebb problémákat, amelyek komoly befolyással lehetnek haja minőségére és növekedésére. 

A hajdiagnosztika segítségével választ kaphatunk arra, hogyan javítsunk a haj minőségén és mennyiségén is. Az Oktogon Medical Center pedig teljeskörű diagnosztikai és kezelési módokkal áll rendelkezésre a hajproblémák valódi okainak megoldására, a haj állapotának regenerálását pedig a legmodernebb technológiákkal végezzük.


Foglaljon időpontot fejbőrvizsgálatos hajdiagnosztikára!

Hajdiagnosztika magánrendelés árak

Hajdiagnosztika árak
  • Hajdiagnosztika 20.000 Ft
  • Lézeres hajterápia 200.000 Ft
  • Hajdiagnosztika lézeres hajterápia vásárlása esetén 12.000 Ft

A lézeres hajteraápia hajdiagnosztikához kötött. Egy terápia 10 alkalomból áll.

  • Eredményfenntartó lézeres hajkezelés (ajánlott 2 havonta) 25.000 Ft
  • 5 alkalmas fenntartó lézeres hajterápia 110.000 Ft

Terápiánk a megfelelő otthoni hajápolással a legeredményesebb, melyet hajgyógyászunk összeállításában, klinikánkon megvásárolhat.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás