Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány azon ága, amely a mell- és a hasüregben található szervek kóros elváltozásaival, azok gyógyításával, illetve megelőzésével foglalkozik. Klinikánk belgyógyászati szakrendelésein elismert orvosaink által, a legmodernebb eszközökkel végzett, teljes körű vizsgálatok és kezelések várják.

Rendelési idő

 • Szerda ( esetenként - dr Mitache András ) 11:00 - 15:00
 • Szombat ( minden második - dr. Mitache András ) 10:00 - 15:00

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Belgyógyászat
bemutatása

Belgyógyászati vizsgálat

Mi a belgyógyászat?

A belgyógyászat az egyik legfontosabb és legszerteágazóbb szakága az orvostudománynak, ráadásul az egyik leginkább szükséges is, hiszen magyarok milliói szorulnak belgyógyász szakorvos segítségére évről évre. Az Oktogon Medical Center minőséget és szakértelmet, továbbá modern, igényes, a 21. századi igényeknek megfelelően felszerelt belgyógyászati magánrendelést tart fenn - nem is beszélve a kiemelkedően hozzáértő belgyógyász szakorvosainkról.

A belgyógyászat egyik legfontosabb jellemzője, hogy változatos szervrendszerekkel foglalkozik, így az azt gyakorló orvosnak is sokoldalúnak kell lennie. Többek között a belgyógyászatból vált ki a szívvel foglalkozó kardiológia, a tüdőkkel foglalkozó pulmonológia, a vért vizsgáló hematológia, az emésztőrendszert gyógyító gasztroenterológia, illetve a belső elválasztású mirigyek zavarait kezelő endokriológia is.

A belgyógyászat a fentebb említett területeknek nyújt alapot, a belgyógyász pedig képes meghatározni egy-egy panasz hátterét és a gyógyításba bevonni más szakterületek orvosait és specializált tudását is. A belgyógyász munkája során elsősorban a belső szervek állapotára és működésére összpontosít, ennek megfelelően végzi el vizsgálatait és állít fel diagnózist.

Mikor forduljunk belgyógyászhoz?

Számtalan olyan panasz létezik, amely belgyógyászati kivizsgálást igényel.

Időpontfoglalás

Mikor forduljunk belgyógyászhoz?
 • Hasi vagy gyomorfájdalmak, görcsök: Utalhatnak a gyomor, a belek, de akár a hasnyálmirigy vagy az epehólyag megbetegedéseire is, így erős vagy hosszan tartó fájdalmak esetén az egyik legjobb amit tehetünk, az a belgyógyászati szakrendelés felkeresése.
 • Megváltozott székelési szokások; hányás, hányinger: Minden esetben, amikor a a hasmenésnek, a székrekedésnek vagy a hányásnak a kiváltó oka nem világos vagy a panaszok tartósak, érdemes belgyógyászhoz fordulni, hiszen komolyabb elváltozások is állhatnak a háttérben.
 • Étvágytalanság, hirtelen súlyvesztés vagy súlygyarapodás.
 • Tartós fáradtság vagy kimerültség érzet.
 • Puffadás, reflux: Szintén az emésztés zavarai közé tartozik a gázok vagy a gyomorsav túltengése.
 • Magas vagy alacsony vérnyomásra jellemző tünetek.
 • Mellkasi fájdalom, nyomásérzés: A belgyógyász képes felismerni a szív- és érrendszer betegségeit és megfelelő kezelési módokat javasolni, ugyanakkor szintén kompetenciával rendelkezik ahhoz, hogy megvizsgálja a tüdőket például nehézlégzés esetén. Erős, elsősorban bal oldali mellkasi fájdalom és zsibbadás esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz!
 • Lázas vagy gyulladásos állapotok.

A belgyógyászat főbb területei

A belgyógyászat különböző alterületekre és specializációkra bontható.

 • Kardiológia: A szív- és érrendszeri megbetegedésekre fókuszáló terület, amely magába foglalja a szívbetegségek, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és egyéb szívproblémák diagnosztikáját és kezelését.
 • Gasztroenterológia: A gyomor-bél traktussal kapcsolatos rendellenességek, például gyomorfekély, vastagbélgyulladás és májbetegségek szakterülete.
 • Pulmonológia: A légzőrendszer betegségeire fókuszál, beleértve az asztmát, a krónikus obstruktív tüdőbetegséget (COPD) és egyéb légzőszervi rendellenességeket.
 • Endokrinológia: Az endokrin rendszerrel, azaz a hormonokkal és azok hatásával foglalkozik, ideértve a cukorbetegséget, pajzsmirigyproblémákat és hormonális egyensúlyhiányokat.
 • Reumatológia: Az ízületek és az izomrendszeri betegségekre specializálódott terület, amely rheumatoid arthritis, osteoarthritis és egyéb reumatikus problémák diagnosztikáját és kezelését végzi.
 • Hematológia: A vérképző rendszerrel, vérbetegségekkel és vérszegénységgel foglalkozó terület.
 • Infektológia: Az infekciókkal, vagyis a fertőző betegségekkel és az azokkal való küzdelemmel foglalkozó ág.
 • Diabetológia: Kimondottan cukorbetegség (diabetes mellitus) diagnosztikáját és kezelését eelátó terület.

A belgyógyászati vizsgálat menete

A belgyógyász szakorvosnak részletes áttekintésre és sok információra van szüksége ahhoz, hogy felmérje a beteg általános állapotát és az egyes panaszok kiváltó okait. Különösen fontos az egyéni és családi kórelőzmények ismerete, a fizikai és műszeres vizsgálatok sora, illetve kiegészítő vizsgálatok vagy szakorvosi konzultációk kérése.

Időpontfoglalás

A belgyógyászati vizsgálat menete
 • A kórtörténet kikérdezése: Az első lépés a páciens (szükség esetén a család) kórtörténetének részletes feltárása, az előző leletek átnézése. A betegség kezdetétől kezdve az aktuális panaszokig minden fontos információt rögzít az orvos. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy megismerje a páciens egészségügyi hátterét és az esetleges genetikai vagy életmódbeli kockázati tényezőket.
 • A fizikális vizsgálat: A következő lépés egy alapos fizikális vizsgálat. Ennek során a szakorvos megvizsgálja a páciens testének különböző részeit. Felméri a tápláltságot, a bőr és a nyálkahártyák színét, hőmérsékletét, kitapintja a pajzsmirigyet és a nyirokcsomókat, kopogtatással pedig a has- és mellüregről szerez fontos információkat.
 • A mozgásszervek és az idegrendszer vizsgálata: A vizsgálat ezen szakaszában a mozgásszerveket és az idegrendszert értékelik. Az ízületek, izmok, valamint az idegvezetés vizsgálata segít az esetleges mozgásszervi vagy neurológiai problémák felismerésében.

A belgyógyásznak számos további eszköz áll a rendelkezésére ahhoz, hogy a lehető legpontosabb diagnózist állítsa fel.

 • Laboratóriumi vizsgálatok: Amennyiben szükséges, a kezelőorvos laboratóriumi vizsgálatokat rendelhet el, amelyek során vérből, vizeletből vagy egyéb testnedvekből származó minták elemzésével információkat nyernek a szervezet működéséről.
 • Képalkotó és egyéb műszeres diagnosztikai eljárások: A belgyógyász gyakran alkalmaz képalkotó eljárásokat is, mint például röntgent, ultrahangot vagy CT-vizsgálatot. Ezek a módszerek részletes képet nyújtanak a belső szervekről, segítve ezzel az esetleges elváltozások és betegségek kimutatását. Szintén nagy segítség és gyakori a szív állapotát felmérő EKG-vizsgálat és a vérnyomás-mérés is.
 • Szakorvosi konzultációk: Egyes esetekben elengedhetetlen lehet más szakterületek szakorvosainak bevonása, többek között a fentebb már említett alterületekkel foglalkozó orvosok szakvéleménye is.

A belgyógyászati vizsgálat során alkalmazott alapos és részletes eljárások révén lehetőség nyílik a betegségek korai felismerésére és hatékony kezelésükre. Minden lépés célja a páciens állapotának teljeskörű megértése és a legmegfelelőbb terápiás megoldások kijelölése.

Szakértelem, empátia és tudás: az Oktogon Medical Center belgyógyászata

Időpontfoglalás

Szakértelem, empátia és tudás

Szakorvosaink szakmájuk elismert képviselői, akik törődnek pácienseink testi és lelki jólétével egyaránt. Tudásuk naprakész, folyamatosan frissülő, tapasztalataikat pedig kórházak, klinikák és egyetemek orvosszakmai műhelyeiben szerezték meg.

Belgyógyászati magánrendelésünk nincsen híján a korszerű diagnosztikai és terápiás eljárásoknak sem, továbbá szükség esetén más szakterületek is be tudnak kapcsolódni a betegek gyógyításába. Így nem pusztán izolált tüneteket, de a teljes testet és annak egymásra ható folyamatait vizsgáljuk, hogy a tünetek mögött rejlő okokra találjunk hatékony megolást.

Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a kampányszerű és rendszeres szűrővizsgálatokra is, hiszen a belgyógyászat által kezelt betegségekre hatványozottan érvényes a megelőzés és a korai felismerés fontossága. Mindezt teljesen személyre szabottan, orvosi ajánlások és konzultációk mentén végezzük. Egészségtudatunk az egyik legfontosabb értékünk, amivel bírhatunk, valljuk mi is büszkén.

Magánklinikánk egy modern, felszerelt és igényes, a pácienseink kényelmét és az orvosaink sikeres munkáját támogató rendelőintézet, ahol a legváltozatosabb betegségeket vagyunk képesek gyógyítani.

Keresse fel magánrendelésünket!

Ha úgy érzi, hogy belgyógyász szakorvosra van szüksége, keressen bennünket bizalommal és jelentkezzen fel szakrendelésünkre a fenti gombra kattintva!

Belgyógyászat magánrendelés árak

Belgyógyászat árak

Időpontegyeztetés miatt hívja központi telefonszámunkat!

 • Szakorvosi konzultáció 35000 Ft
 • Kontroll vizsgálat 30000 Ft
 • Receptírás 2000 Ft
 • Hétvégi/ünnepnapi díj + 6000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás