Lézeres hajkezelés

Az új lézeres hajstimulációs technológia különböző hajproblémákra szolgál gyors és fájdalommentes megoldással. A csúcstechnológiás kezelés hatékonyan segíti a hajhagymák megerősödését, valamint a hajkorona dúsulását. Igénybevételével megszüntethető a férfias típusú, a foltos, valamint az átmeneti hajhullás is.

Rendelési idő

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Lézeres hajkezelés
bemutatása

Hatékony lézeres hajkezelés a gyakori hajhullásra és kopaszodásra

A Magyarországon szinte egyedülállónak számító lézeres hajterápia különlegessége abban rejlik, hogy nem csak részmegoldással szolgál. A teljeskörű kezelés egy 660 nanométeres, alacsony erősségű diódalézeres technológián alapszik. Az eredmény 10-12 alkalom után válik igazán látványossá.

A lézeres hajterápia megoldással szolgálhat a legkülönfélébb hajproblémákra; alkalmazható a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia), foltos hajhullás (alopecia areata), illetve az átmeneti hajhullás (telogén effluvium) kezelésére is. Emellett a fejbőrt érintő legtöbb problémára, mint a viszketés, gyulladás, a pikkelysömör vagy krónikusan zsírosodó haj, is egyedülálló megoldást nyújthat.

A lézeres hajstimulációs technológia előnyei

 • A biztonságos eljárás során a lézer ~ 55%-kal növeli a fejbőr vér- és tápanyagáramlását.
 • Serkenti a sejtanyagcserét, valamint a káros anyagok kivezetését a szervezetből anélkül, hogy károsítaná a fejbőrt.
 • A hajhagymák energizálása szabályozza a faggyúmirigyek működését, csökkenti a hajhullást, csillapítja a viszkető fejbőr tüneteit, valamint regenerálja a sérült hajszálakat.
 • A kezelés hatására a haj vastagsága akár 25%-kal is növekedhet.
 • Amennyiben a hajvesztés 5 éven belül kezdődött – akár bármilyen betegség következményeként – a kezelés nagy eséllyel hozzájárulhat a hajkorona visszaszerzéséhez.

Egyéb, a hajat és a fejbőrt érintő problémák

A hajhullás mellett számos egyéb, a hajkoronát és fejtetőt érintő probléma merülhet fel, amelyre kiváló megoldást biztosítanak a lézeres hajkezelések.

Érdemes lézeres hajkezelést igénybe venni a következő esetekben is:

 • Tartósan fennálló fejbőrviszketés, állandósult korpa.
 • Krónikus hajzsírosodás: a látszólag ok nélkül, hamar zsírosodó haj.
 • Fejbőrgyulladás: kipirosodás, viszketés, fájdalomérzet, amelyek mind a fejbőr működési zavarát jelezhetik elő.
 • Pikkelysömör és psoriasis: a fejbőrön krónikusan jelenlévő, bőrpírral körülvett hámló plakkok két változata.
 • Szeborreás dermatitis: a szőrtüszőgyulladás egy típusa, amely piros, pattanásszerű tünetekkel jelentkezik a fejbőrön
 • Zsíros korpa: ez a korpa leggyakoribb fajtája. Bakteriális eredetű fertőzés, sárga, zsíros hámlások jellemzik. Mivel a zsír táplálja, így a megfelelő kezelés nélkül ritkán lehet megszabadulni tőle.

A klinikánkon elérhető kezelésekkel mindennemű, a fejbőrt és a hajat érintő problémákra hatékony megoldást kínálunk.

Lézeres hajkezelések az Oktogon Medical Centernél

Konzultáció és állapotfelmérés minden kezeléssorozat előtt

Klinikánkon minden kezelést vagy kezeléssorozatot egy átfogó állapotfelmérés és konzultáció előzi meg.

Ennek azért van kivételes jelentősége, mert így tudjuk pontosan meghatározni, hogy megfelelő-e a lézeres kezelés a páciens számára és milyen terápiás módszer jelentheti a legkiválóbb eredményeket céljai eléréséhez.

Az állapotfelmérést és konzultációt klinikánk hajanalitikus hajspecialistája végzi és nagyjából egy óra időtartamot vesz igénybe. Az állapotfelmérés eredményei alapján specialistánk egy személyre szabott kezelési tervet állít össze, amely a páciens által kívánt eredmények elérését és a felmerült hajproblémák megoldására irányul.

Tekintve, hogy a lézeres kezelések nem minden fejbőr- és hajproblémára jelentenek maradéktalan megoldást, terapeutánk egyéb kezeléseket, szükség esetén pedig komplex labordiagnosztikai elemzést és további vizsgálatokat is kijelölhet.

Bár az állapotfelmérést követően kezeléseink minden esetben személyre szabottak, a következő három kezelési mód fordul elő leggyakrabban klinikánkon:

Gyakori hajkezeléseink

Férfi és női hajhullásdiagnosztika és -kezelés

Az Oktogon Medical Center lézeres hajterápiája egyaránt specializálódott mind a férfi, mind a női hajhullásra, - mi több, a hajkorona volumenének növekedéséhez is hozzájárul.

Hatása

 • hatására a haj dúsul,
 • növekszik.

Ajánlott

 • nők és férfiak számára egyaránt ajánlott,
 • mi több, akár fiatalkorúak hajproblémáinak kezelésére is szolgál.

Lézeres hajdúsítás és hajerősítő kezelés

A csúcstechnológiás hajstimulációval a tízalkalmas kezelés végeztével látványos eredmények érhetőek el. A kezelés lelassítja a haj természetes öregedési folyamatait, valamint stimulálja a hajhagymákat tápláló ereket.

Kutatások bebizonyították, hogy a kezeléssorozat hatására a haj sűrűsége kevesebb, mint fél év alatt közel 60%-kal dúsulhat, mi több, szerkezete legalább ilyen mértékben meg is vastagodhat.

Hatására

 • a haj egészségessé
 • élettel telivé
 • dúsabbá válhat

Ajánlott

 • kopaszodó
 • ritka
 • fénytelen
 • lassan növekedő hajra

Komplex hajdiagnosztikával egybekötött teljes testes állapotfelmérés

A haj és a fejbőr problémái gyakran nem helyi eredetűek. Többek között állhatnak hátterében hormonális és emésztőrendszeri problémák is. Éppen ezért alakítottuk ki komplex hajdiagnosztikai állapotfelmérés szolgáltatásunkat, amelynek célja a hajproblémák mögött álló egészségügyi rendellenességek feltárása.

A diagnosztika során részletes hajvizsgálatot végzünk, amely következtében szakemberünk felméri a hajproblémák mögött álló helyi okokat, majd felállítja az ideális hajkezelési kúrát illetve az egészségügyi állapotfelmérés további szükséges vizsgálatait.

Szakorvosaink szűrővizsgálatok segítségével állapítják meg a mögöttes okokat, majd jelölik ki a terápia pontos lépéseit és menetét.

A lézeres hajkezelés menete

1. Személyes konzultáció

A személyes állapotfelmérés és tanácsadás során szakorvosaink egy beszélgetéssel, anamnézissel egybekötött mikrokamerás fejbőrvizsgálattal állapítják meg, hogy a páciens alkalmas-e a lézeres kezelésre. A vizsgálat nagyjából 60 percet vesz igénybe és a páciens 24 órával a vizsgálat előtt nem moshat hajat.

A vizsgálat során felmérik:

 • a fejbőr állapotát, az azon lévő faggyú- és keratinlerakódás mennyiségét;
 • a hajhagyma kivezető járatainak átjárhatóságát vagy eltömődöttségét;
 • a hajhagymák esetleges hegesedését;
 • a szőrszálegyenesítő izom esetleges gyulladását;
 • illetve a hajszálak sűrűségét, színét, vastagságát.

A vizsgálat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy pontos képet kapjanak:

 • a haj általános állapotáról
 • az esetleges hajproblémák típusáról és mértékéről
 • valamint bekategorizálhassák, milyen mértékű eredményt tudnak elérni a lézeres kezeléssel.
 • Továbbá megmutatja, milyen ásványi anyagok, vitaminok hiányoznak a páciens szervezetéből.

Szakorvosaink esetlegesen laborvizsgálatot is javasolhatnak, amelyet érdemes megfontolni a szervezet teljes állapotának – ásvány és tápanyaghiányok – megismerése érdekében. Ezek pótlása elősegítheti a terápia hatékonyságát.

2. Terápia

A kezeléssorozat alapesetben 10 alkalmat vesz igénybe. Kiegészítő kezelésre abban az esetben lehet szükség, amennyiben az androgén alopécia előrehaladott állapotban van.

 • Első alkalmak során megkezdődik a hajszálak kivezető nyílásainak megtisztítása, amely során a nem kívánatos faggyú és keratin eltávolításra kerül a területről. A tisztítást szakembereink addig végzik, amíg a finom, puha, szinte láthatatlan hajszálak meg nem jelennek.
 • Ezt követi a stimulációs kezelés, a hajkezdemények erősítése, valamint a sejtosztódás fokozása érdekében. Az eljárás ismétlése 3-4 hetente ajánlott.

3. Utánkövetés

Az eljárást követően a páciensek otthoni hajápolási tervet kapnak, amelyek tovább növelik a kezelés hatékonyságát. Szükség esetén kontroll vizsgálatra is lehetőség van.

Miért forduljon Oktogon Medical Centerhez?

A csúcstechnológiás lézeres hajstimuláció lehetővé teszi a hajhagymák megerősítését és a hajkorona dúsítását, valamint feltárja a hajvesztés mögött álló okokat. A 10 alkalomból álló eljárás látványos eredménnyel szolgál mind a férfias típusú, mind a foltos, mind az átmeneti hajhullás kezelésére.

A kezelési terv személyre szabott. Magában foglalja a mikrokamerás fejbőrvizsgálatot, amely részletesen felméri a fejbőrt és a haj állapotát. Ez a folyamat pontos képet ad a hajproblémák mértékéről és típusáról, valamint lehetővé teszik a legmegfelelőbb kezelési stratégia kidolgozását.

A fejbőr és a haj elváltozásai gyakran csak tünetei egy háttérben álló összegészségügyi problémának.

Kiterjedt szakrendelési hálózattal rendelkező klinika lévén szakorvosaink átfogó szűrővizsgálatokat, labordiagnosztikát és célzott bőrgyógyászati vizsgálatokat is végeznek a helyszínen, így bármilyen problémáról is legyen szó, az Oktogon Medical Centerben megtaláljuk rá a megoldást.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben fejbőr vagy hajproblémákkal, kopaszodással küzd, vagy meg szeretné erősíteni, dúsítani hajkoronáját, lépjen kapcsolatba kollégáinkkal és foglaljon időpontot a fenti gombra kattintva.

Az Oktogon Medical Center a legmodernebb lézeres technológiákkal áll páciensei rendelkezésére a hajhullás és kopaszodás elleni küzdelemben.

Lézeres hajkezelés magánrendelés árak

Lézeres hajkezelés árak
 • Hajdiagnosztika 20.000 Ft
 • Lézeres hajterápia 200.000 Ft
 • Hajdiagnosztika lézeres hajterápia vásárlása esetén 12.000 Ft

A lézeres hajteraápia hajdiagnosztikához kötött. Egy terápia 10 alkalomból áll.

 • Eredményfenntartó lézeres hajkezelés (ajánlott 2 havonta) 25.000 Ft
 • 5 alkalmas fenntartó lézeres hajterápia 110.000 Ft

Terápiánk a megfelelő otthoni hajápolással a legeredményesebb, melyet hajgyógyászunk összeállításában, klinikánkon megvásárolhat.

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás