Gyermek bőrgyógyászat

Rendelési idő

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 - A rendelési idők változhatnak 1062 Budapest, Andrássy út 46. 1. em 9/a Az aktuális időpontokat időpontfoglalási rendszerünkben találja
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Gyermek bőrgyógyászat
bemutatása

A mindennapokban ritkán gondolunk rá, de a testünket borító bőr a legnagyobb és az egyik legfontosabb szervünk. Szervezetünk védelmének első és nélkülözhetetlen rétege, egyszeresmind összetett érzékszervünk. Szerepet játszik a hőcserélésben, és ugyanígy jelen van többek között a kiválasztásban és a felszívódásban is. Nincs ez másként a gyermekek esetében sem, akiknek bőre különös odafigyelést és gondoskodást igényel.

Az Oktogon Medical Centerben felkészült gyermek bőrgyógyászainknak évtizedes tapasztalata van a kis páciensek sikeres gyógyításában. Nálunk a legmodernebb eszközök és igényes környezet fogadja a hozzánk látogatókat, legyenek ők bármelyik életkorból.

Ugyanakkor nem titok, hogy a gyermekek gyógyítása kiemelten különleges feladat számunkra!

Gyermek bőrgyógyászat

Rendelési idő, rendelési cím, időpontfoglalás

Klinikánkról

A belváros szívében, az Andrássy út 46. szám alatt vár magánklinikánk minden gyógyulni vágyó beteget. Szellemiségünkhöz tartozik a kompromisszummentes profizmus, alaposság és a minőségi ellátás, amely gyermek páciensek esetében különös figyelemmel, koruknak megfelelő empátiával társul.

Körükben kiemelkedően magas a különböző bőrbetegségek és elváltozások száma, nincs is olyan gyermek, akit időről időre ne érintene valamilyen bőrprobléma. Bőrgyógyászaink a csecsemőkortól kezdve a késő kamaszkorig mindig a megfelelő megoldást tudják kínálni, hogy betegeink minél előbb visszanyerjék komfortérzetüket, egészségüket.

Mikor és milyen panaszokkal érdemes gyermek bőrgyógyászhoz fordulni?

Az egyszerű válasz az, hogy minden olyan esetben, amikor újszülött kortól kezdve a kamaszkor végéig panaszok merülnek fel a gyermek vagy serdülő bőre kapcsán - ezek ugyanakkor nagyon változatosak lehetnek, így az alábbiakban felsorolunk néhány példát rájuk.

Fontos azt is kiemelni, hogy a gyermekek körében gyorsan terjednek a bőrbetegségek. Immunrendszerük még fejletlen, illetve olyan közösségekben mozognak, ahol természetszerűen hemzsegnek a kórokozók: iskolák, óvodák, uszodák, szabadidős tevékenységek helyszínei.

Néhány jellemző panasz, amellyel mindenképpen érdemes felkeresni bennünket:

 • Allergiás reakciók: Ha a gyermeknél kiütések, viszketés, vagy bőrpír alakul ki ételallergia vagy egyéb allergiás reakció miatt, a gyermek bőrgyógyász segíthet az ok azonosításában és a mielőbbi megfelelő kezelésben.
 • Súlyos akné vagy pattanások: A serdülőkorban vagy kamaszkorban sok gyermeknek problémái vannak a pattanásokkal. Ha a gyermeknél súlyos akné alakul ki, amely gyulladást vagy hegképződést okoz, akkor a gyermek bőrgyógyász segíthet hatékony kezelést találni.
 • Ekcéma (atópiás dermatitis): Az ekcéma egy gyakori bőrbetegség a gyermekeknél, amely tartós viszketés, szárazság, bőrpír vagy kiütések formájában jelentkezik.
 • Seborrhoeás dermatitis: Ez a bőrbetegség csecsemők és kisgyermekek körében gyakori, és a fejbőrön és az arcbőrön piros, hámló foltokat okozhat.
 • Tetvek, atkák: Nem ritka, hogy a gyermekközösségekben különböző élősködők ütik fel a fejüket; hogy megszabaduljunk tőlük, ahhoz olykor gyermek bőrgyógyászra lehet szükség.
 • Bőrkiütések és fertőzések: Ha a gyermeknél hirtelen vagy ismétlődő bőrkiütések jelentkeznek, például rüh, molluscum contagiosum, vagy gombás bőrfertőzések, a bőrgyógyász azonosíthatja és célzottan kezelheti ezeket a problémákat.
 • Anyajegyek: Az anyajegyek rendszeres ellenőrzése és a sérült vagy problémás helyen lévők eltávolítása szintén a bőrgyógyász feladata.
Jellemző panaszok

Középpontban a gyermekek gyógyítása

A gyermekek bőre folyamatosan fejlődik és változik, ami számos egyedi jellegzetességet eredményez. A gyermekek bőre vékonyabb és érzékenyebb, ami fokozza az irritáció és az allergiás reakciók kockázatát.

Ráadásul gyakran vannak olyan specifikus bőrproblémáik, mint például az ekcéma vagy a csecsemőkori akné, de ki lehet térni akár a pelenkázásból adódó panaszokra is. Az egyes korcsoportokhoz kapcsolódó bőrproblémák megértése és kezelése fontos szerepet játszik a gyermek bőrgyógyászatban. A bőrgyógyászoknak érteniük kell a későbbi, serdülőkori változásokat is, hogy megfelelően kezelhessék felnövekvő szervezet problémáit.

Gyermek bőrgyógyászainknak kiemelkedően fontos a kommunikáció. A gyermekek gyakran nem tudják kifejezni pontosan, hogy mi fáj vagy mi zavarja őket a bőrükkel kapcsolatban. A bőrgyógyászoknak szinte különleges képességekre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően kommunikáljanak a kis páciensekkel és megnyerjék bizalmukat. Ez segít a helyes diagnózis felállításában és a hatékony kezelésben.

A gyermek bőrgyógyászatban alkalmazott kezeléseknek gyakran különböznek a felnőtteknek szánt kezelésektől. Az adagolás, az alkalmazás módja, és az esetleges mellékhatások mások lehetnek a gyermekek esetében.

A gyermekek bőrének megfelelő védelme és gondozása szintén kulcsfontosságú a bőrproblémák megelőzésében. A gyermek bőrgyógyászok fontos tanácsokat és útmutatást nyújtanak a szülőknek a gyermekek bőrápolásával kapcsolatban, hogy minimalizálják a bőrproblémák kialakulásának esélyeit.

Az Oktogon Medical Center elhivatott orvosai a legfrissebb szakmai tudás és a legmodernebb technikák birtokában gyógyítják kis betegeinket.

Ez történik a rendelőben

Semmi félelmetes! A gyermekek szülővel vagy kísérővel érkeznek magánrendelésünkre. A rendelőbe lépve szakorvosunk és annak asszisztense felveszi a páciens adatait, illetve meghallgatja a panaszokat, amelyekkel hozzá fordulnak: mind a szülő, mind a már beszélni képes gyermek leírása fontos támpontokat adhat.

Legtöbbször a bőr látható elváltozásai kerülnek elsőként szemrevételezésre, ami általában csak egy-egy régiót érint, de például az anyajegyek szűrésekor az egész testfelszín átkutatása indokolt lehet dermatoszkóp segítségével. Szóba kerülhet allergiateszt vagy bőrbiopszia is.

Szakrendelésünkön nemcsak a külső, egyértelmű és azonnal látható tünetek kerülnek felderítésre, hanem indokolt esetben a háttérben fellelhető belső okokat is kivizsgáljuk a lehető legpontosabb diagnózis és gyógyulás érdekében.

Fontos kiemelni, hogy minden vizsgálatot a lehető legkevesebb kellemetlenséggel és a legmodernebb műszerekkel végezzük el, miközben a bőrgyógyász folyamatosan kommunikál a gyermekkel és igyekszik megnyugtatni őt, amennyiben szükséges.

A vizsgálat után a szakorvos konzultál a szülővel, közli megállapításait, leletet és receptet ír, illetve meghatározza a szükséges kezelést, továbbá az esetleges kontroll vagy kiegészítő vizsgálatot is. Természetesen a szülő és a gyermek is megoszthatja gondolatait, kérdéseit, amelyekre bőrgyógyászunk mindig igyekszik érdemi válaszokat adni.

Gyermek fül-orr-gége vizsgálat

Jellemző bőrbetegségek gyermekeknél

Egyes bőrbetegségek gyakoribbak a gyermekek körében: gyors és hatékony gyógyításukhoz tapasztalt szakemberre van szükség.

Bőrgomba

A gombás fertőzés a bőr felszínén vagy annak közelében terjed, viszketést, vörösséget és esetenként kiütéseket okozva. Gyakori jelenség, amelyet általában speciális kenőcsök vagy szájon át szedhető gyógyszerek segítségével kezelnek.

Bárányhimlő

A bárányhimlő egy cseppfertőzéssel terjedő, védőoltással azonban megelőzhető, vírusos megbetegedés. Viszkető, jellegzetesen piros, hólyagos pattanásokkal és lázzal jár.

Ekcéma

Ekcémáról a bőrfelszín különböző okok által kiváltott gyulladásakor beszélünk, mely során bőrpír, duzzanatok, hólyagok, pörkök jelennek meg, amik hámlással és viszketéssel járnak.

Akne, pattanásos bőr

Az akné egy gyakori, rendszerint kamaszkorban kialakuló bőrbetegség, melynek során a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik és sokszor be is gyullad, amit a hétköznapi nyelvben pattanásoknak hívunk.

Vírusos szemölcs

A szemölcsök vírusok hatására alakulnak ki, amelyek a bőrt és a nyálkahártyát is megbetegítik. Ezeknek a kialakulásért felelős vírusoknak a száma a százat is meghaladja, legtöbbjük a humán papilloma vírusok (HPV) közé tartozik.

Benőtt köröm

A köröm benövése nagyfokú fájdalommal jár, és az érintettek nagy részénél rendszeresen visszatérő problémáról van szó.

Rühesség

A rühesség egy atka (Acarus siro varius hominis) által okozott parazitafertőzés, amely során apró, vörös, erős viszketést okozó kiütések lépnek fel. Leginkább emberről emberre terjed, de előfordul a különböző textíliákkal való érintkezés során is a megfertőződés.

Orbánc

Az orbánc egy gyakori, gyulladással járó, baktériumok által okozott fertőző bőrbetegség. Kezdődő változata a bőr felső részét érinti és a nyirokereken keresztül terjed.

Gyermek bőrgyógyászat magánrendelés árak

Klinikánk folyamatosan várja a gyógyulni vágyó betegeket és megkülönböztetett figyelemben részesíti a gyermekeket. Ha úgy érzi, hogy szakorvosaink megoldást nyújthatnak az Ön vagy gyermeke panaszaira, akkor lépjen kapcsolatba velünk online vagy telefonon!

Gyermek bőrgyógyászat magánrendelés árak

Gyermek bőrgyógyászat árak

Árak

 • Bõrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 39. 000 Ft
 • Bõrgyógyászati szakorvosi kontrollvizsgálat 32. 000 Ft
 • Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek vizsgálata és kezelése                           39. 000 Ft
 • Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek kontroll vizsgálata és kezelése  32. 000 Ft
 • Dermatoszkópos melanoma-anyajegy szűrés 39. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1db. 40. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-3 db.    50. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 4-6 db. 64. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 7-10 db. 84. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 10 db. felett 99. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1 db. 40. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-4 db. 60. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 5-7 db. 75. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 8-10 db. 95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 1 db. 45. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 2-3 db. 80. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 4-6 db. 95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 7-10 db. 120. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 1 db. 85. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 2-3 db. 115. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 4-6 db. 135. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 7-10 db. 145. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 1 db. 40. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 2-3 db. 80. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 4-6 db. 95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 7-10 db. 99. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 10 db. felett 145. 000 Ft
 • Intramuscularis injekció beadása 8. 000 Ft
 • Recept újra felírása írása vizsgálat nélkül, darabonként 5. 000 Ft
 • Punch biopszia 40.000 Ft
 • Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek  vizsgálata és kezelése  39. 000 Ft
 • Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek kontrollvizsgálat  32. 000 Ft
 • Seb és/vagy gennyes elváltozás tisztítása és kötözése testrészeken 15. 000 Ft
 • Kontroll seb és/vagy gennyes elváltozás tisztítása és kötözése testrészeken 10. 000 Ft
 • Lymhoedemás beteg vizsgálata 39. 000 Ft
 • Lymhoedemás beteg kontroll vizsgálata 32. 000 Ft
 • Oedemamentes állapot megtartása és kompressziós harisnya felírása 25. 000 Ft
 • Pólya felhelyezése, beteg és családtagok betanítása 25. 000 Ft
 • Lymphomat kezelésre való alkalmassági kivizsgálás 39. 000 Ft
 • Lymphomat kezelés, alkalmanként 20. 000 Ft
 • Krónikus sebek vizsgálata és kezelése fekélyes betegnél 39. 000 Ft
 • Krónikus sebek kontroll vizsgálata fekélyes betegnél 32. 000 Ft
 • Kullancs kiszedése kullancs eltávolító kanállal 35. 000 Ft
 • Kullancs kiszedése electrocauterrel 45. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 1 db. 40. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 2-4 db. 50. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 5-7 db. 60. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 8-10 db. 70. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása, 1 db. 40. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 2-3 db. 55. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 4-7 db. 65. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 8-10 db. 75. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 10 db. felett 95. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 10 darabig 60. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 11-20 darab 80. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 21-30 darab 99. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 10 darabig 45. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 11-20 darab 55. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 21-30 darab 70 .000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 30 darab felett 95 .000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. 40. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. 50. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-7 db. 70. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 8-10 db. 80. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. 40. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. 45. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-10 db. 65. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. 40. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. 45. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-10 db. 60. 000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás