Fül-orr-gégészet ügyelet minden hétvégén!
Vissza az orvosokhoz
Vissza az orvosokhoz

Dr. Pataki Zsolt

(Fül orr gégészet)

1998.-ban a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán diplomáztam.

2003.-ban „ kiválóan megfelelt” minősítéssel tettem szakvizsgát fül- orr – gégegyógyászatból Budapesten a Semmelweis Egyetemen.

Több éves gyakorlatot szereztem a kórházi fekvőbeteg ellátás területén. Elsőként Békéscsabán a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Fül-Orr- Gége Osztályán dolgoztam.

Ezt követően számomra meghatározó volt a Fővárosi Szent László Kórház Fül- Orr - Gége Osztálya, ahol az egyes, súlyos, életet veszélyeztető fertőző betegségek fül-orr- gégészeti vonatkozásaiba és a funkcionális orrmelléküreg sebészetbe nyertem betekintést.

Később a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Fül- Orr- Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztályán gyűjtöttem tapasztalatot a progresszív beteg ellátásról, legfőképpen a rosszindulatú fej- nyak daganatok terén.

Ezt követően Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Fül- Orr- Gégészeti Szakrendelésének vezető főorvosaként Budapest XX., XXIII. kerületének járóbeteg ellátását végeztem.

2014 óta dolgozom egészségügyi magánszektorban.

1998 óta tagja vagyok a Magyar Fül-Orr- Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének

A fül – orr – gégészet látszólag ugyan az orvostudomány szűk területe, valójában számos olyan betegséggel találkozunk a mindennapi gyakorlatban, ahol egy fülészeti tünet hátterében több szervet érintő betegség húzódik meg. A betegek kivizsgálásában, majd kezelésében orvosként ezt tartom a legfontosabbnak: magát a betegséget és beteget gyógyítani, nem csupán a tüneteket kezelni. Betegeimben nem csak a kezelendő kórképet, hanem a kiszolgáltatott embert is látom, így az empatikus, közvetlen stílusú beteg vezetés munkám egyik alapja. Számomra a betegség nem korlátozódik kizárólag a fej- nyak régióra, ezért a diagnosztika és a terápia tekintetében a komplex szemlélet jellemez, ahol és amennyiben szükséges a határterületi társszakmákat is bevonom a gyógyításba.

Fül- orr- gégészeti profil:

 • Felső légúti fertőzések, orrmelléküreg gyulladások, a középfül megbetegedéseinek diagnosztikája, kezelése gyermek és felnőtt betegek körében.
 • Fülzúgás, szédülés, különféle típusú halláscsökkenés kivizsgálása, kezelése.
 • Fül-orr- gégészeti góckutatás
 • Fej-nyak régióinak onkológiai szűrővizsgálata
 • Fül-orr- gégészeti operációk indikálása, műtéti kivizsgálás koordinálása, műtétek megszervezése kórházi háttérrel.

Jelenlegi munkahelyek

 • 2014 óta egészségügyi magánszektor

Korábbi munkahelyek

 • Fővárosi Szent László Kórház Fül- Orr - Gége Osztály
 • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Fül- Orr- Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya
 • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Fül- Orr- Gégészeti Szakrendelésének vezető főorvosa

Tanulmányok

 • 1998: Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Kar diploma
 • 2003: Szakvizsga fül-orr-gégegyógyászatból Budapesten a Semmelweis Egyetemen