1. Szakrendeléseink
 2. ELOS lézeres bőrgyógyászat

ELOS lézeres bőrgyógyászat

A kezelés ezentúl a Móricz Medical Centerben lesz elérhető.

Rendelési idő

Rendelési cím

Kapcsolatfelvétel Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

ELOS lézeres bőrgyógyászat
bemutatása
Mi az az elōs™?

Az ELOS egy mozaikszó: Electro Optimal Synergy. Magyar nyelvre fordítva, az elektromosság és az optikai energia szinergiája. Lényegében egy olyan rendszert jelent, ahol a rádiófrekvenciás energiát kombinálva a fényenergiával, ami lehet IPL villanófény, dióda lézer, vagy infravörös fény. Ezen energiák szinergikus felhasználása, széles körben bizonyítottan az egyik leghatásosabb esztétikai kezelési eredményt garantálják.

A 2000-es évben Dr. Shimon Eckhouse a Syneron Medical cég alapítója, valamint egyben az IPL szabadalom tulajdonosa dolgozta ki az ELOS eljárás elvet. A Syneron cég az egyetlen, mely rendelkezik az elōs™ technológiával.

A technológia előnyei:

 • Klinikailag bizonyított, hogy az elōs™ technológia sok tekintetben hatékonyabb, eredményesebb és biztonságosabb.
 • A készülék biztonságos energiaszint beállítási lehetősége gondoskodik, hogy lézeres szőrtelenítés esetén, a más rendszerek által problémás: túl sötét bőrtípus, vagy a világos szőrzet esetén is jó hatásfokkal működik.
 • A kezelési metódus fontos eleme a páciensvédelmi rendszer, mely másodpercenként milliószor méri meg a kezelt bőr paramétereit, leszabályoz, amennyiben a bőr veszélynek van kitéve.

A Syneron – Candela cég által forgalmazott orvos - esztétikai gépek bizonyítottan az egész világon a legkedveltebb szépészeti eszközök közé tartoznak, melyeket számos bőrgyógyász, plasztikai sebész használ nap, mint nap.

Oktogon Medical Centerben elérthető ELOS kezelés típusok:

 • Bőrfiatalítás, vagy más néven fotorejuvenáció
 • Pigment foltok, öregedési foltok kezelése
 • Rosacea kezelése
 • Akne, tág pórusú bőr kezelése
 • Seprűvéna kezelése
 • Tartós szőrtelenítés (epliáció)

Bőrfiatalítás, vagy más néven fotorejuvenáció

Bőrünk a kor előrehaladtával jelentős mértékben veszít a kollagén és elasztin tartalmából. A fotorejuvenáció fénnyel történő komplex bőrfiatalítást jelent. A bőr szövetek a fényhatás következtében, újra elkezdik termelni a kollagén és elasztin rostokat

A kezelés során a fény, egy nagy energiasűrűségű lézer technológiával előállított villanófény, ami inkoherens nem lézerfényt jelent, amely 2-4 mm mélységbe behatolva leadja az energiáját, és a szövetekben elnyelődik. A fototermolízis során a fény útjába eső szöveteken lényegi változásokat hoz létre a cutis (irha) rétegben. Röviden azt jelenti, hogy szöveteltávolítás nélkül megújítja dermis mélyebb rétegeit, ahol a sejtrostok megújulása folyamán az egyes rétegek felfele vándorlásával egy belülről építkező folyamatot indít be a szövetekben.

A kezelés eredménye fokozatosan jelenik meg, 3-4 hónap elteltével. A 4-6 kezelésből álló kúrát követően a páciens bőre megfiatalodik, a mély ráncok csökkennek, az apró ráncok kisimulnak, a bőr ismét frissé, fiatalossá válik.

Kinek ajánljuk a kezelést?

30 éves kort követően mindenkinek, akinél a bőr öregedése megkezdődött, és ismét friss, fiatalos megjelenésre vágyik.

A lézeres kezelések ellenjavallatai:

 • Terhesség,
 • Lázas megbetegedés,
 • Szoláriumozott, vagy közelmúltban lebarnult bőr esetén,
 • Tetoválás és vagy tartós smink területén,
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése esetén,
 • A kezelendő bőr felület aktív betegségei esetén (ekcéma, aktív herpes, pikkelysömör, stb.),
 • Rövid időn belül más lézeres kezelés után
 • Rövid időn belül a kezelendő felület gyantás kezelése

Pigment foltok, öregedési foltok kezelése

Az elōs™ orvos-esztétikai kezelés során a bipolarizált fény 2-4 mm-re a bőrbe hatolva adja le az energiát, az arra beállított pigmentálódott szövetrészben elnyelődve. A fényhatás következtében a pigmentfoltok besötétednek, viszont ettől nem szabad megijedni, mert ez mutatja, hogy a fényenergia eltalálta a melanin sejteket. A kezelés után a foltok 1-2 hét után kivilágosodnak, majd a megfelelő kezelés mennyiség után csaknem teljesen eltűnnek.

Kinek ajánljuk a kezelést?

 • Kisfestékes anyajegyek (lencsefolt vagy lentigo),
 • Chloasma (szülés vagy öregedés utáni májfolt),
 • Hiperpigmentáció (túlzott melanin termelődés),
 • Photoaging (fénykárosodás) esetén.

Rosacea kezelése

A rosacea gyulladásos, időben fokozódó értágulati megbetegedés, mely jellemzően az arcon található. Az első stádiumú értágulat - a rosacea erythematosa teleangiectatica – egyik leghatékonyabb kezelés módja a Syneron elōs™ eszközzel hajtható végre..

A betegség korai felismerése és kezelése nagyon fontos, mert a kiterjedt értágulatok megszűntethetők, emiatt javasolt a beavatkozást minél hamarabb elkezdeni, hogy rosacea ne váljon véglegessé.

A betegek nehezen viselik el a helyi és a szisztémás kezelésben alkalmazott készítményeket, (antibiotikum és A vitamin), ezért inkább választják a a bőr sérülése nélkül végezhető elōs™ lézeres rosacea kezelést.

Kinek ajánljuk a kezelést?

Jellemzően a 40 éves kor körül, de már fiatal felnőtteknél jelentkeznek a tünetek, a szőke haj, kék szem, illetve az ezt kisérő világos bőr magasabb kockázati tényezőt jelent. Az arcon centrálisan (orr környéken) piros foltok (erithemia), és hajszálerek jelennek meg.

A betegség kiváltásának hátterében belgyógyászati, gasztroenterológiai zavarok, seborrhoeás hajlam, alkoholfogyasztás, meleg, hideg, szeles időjárás állhat. Genetikai tényezők szintén hajlamosíthatnak a kialakulására. A betegek általában fényre érzékenyek.

Akne, tág pórusú bőr kezelése

A Syneron elōs™ villanófénnyel és rádiófrekvenciával kombinált berendezése csaknem teljesen megszüntetni a tüneteket, a pattanások eltűnnek, a gyulladás megszűnik, a bőr egyenletesebb és tisztább lesz, a kialakult hegek méretükben csökkennek. A kezelést kúraszerűen, esettől függően 2-5 alkalommal szükséges elvégezni. A beavatkozások javasolt időpontja, a napsütésben szegényebb évszakokban (ősz, tél) indokolt, mert a kezelés fényérzékenységet okoz!

Kinek ajánljuk a kezelést?

A pubertás kialakulása nemtől független, természetes folyamat, gyors változásokat hoz létre a szervezetben. 12-13 éves kor után a csecsemőmirigy visszafejlődik, hormonváltozás zajlik le, kialakul a másodlagos nemi jelleg, amelynek jellemzői a faggyúmirigy túlműködés, szőrnövekedési rendellenességek, szaruképződési rendellenességek, és mikroorganizmusok okozta elváltozások. Ennek következménye a zsíros, faggyús, aknés bőr is. Mikor nagyobb mennyiségben, tartósan jelentkezik ez az állapot, valamint gyulladás és kipirosodás is feltűnik, akkor keresse fel intézményünk bőrgyógyász szakorvosait.

Seprűvéna kezelése

A combon és lábon található véna tágulat korai visszérbetegségét, a hálózatos visszerességet seprűvénának vagy pókvénának nevezzük. Általában piros vagy kék színű maximum 1-3 milliméter vastagságú. A vénás betegségek lézeres kezelését már különböző formában hovatovább két évtizede tökéletesítik. Ennek a civilizációs betegségnek egyik leghatásosabb, legbiztonságosabb módja az elōs™ lézeres kombinált kezelés. A technológia, a rádiófrekvencia és a lézer szinergikus tulajdonságainak hatását használja ki. Ennek lényegi mechanizmusa, hogy egy specifikus hullámhosszú lézer energia a hajszálerekben lévő hemoglobinra és a vérplazmára egy hő effektust bocsát ki, ezzel egy időben pedig egy előre kiszámított rádiófrekvenciás energia hat lokálisan a vénára. A kombinált energiákkal, a mélyebb kötőszöveti rétegekben is megfelelő hatást lehet elérni, és így kiküszöbölhetőek a kellemetlen mellékhatások, mint a megégés, vagy az erős fájdalom. A elōs™ kezelés, a beépített biztonsági rendszernek köszönhetően minimális a szövődménnyel jár, nincs égés, vagy bőrsérülés. A kezeléseket kúraszerűen 3-6 alkalommal kell elvégezni. A piros és a kék hajszálerek, fokozatosan elhalványodnak, majd felszívódnak.

A beavatkozást célszérű az őszi és téli időszakban elvégezni, mert e kezelendő felület fényérzékennyé válik.

Kinek ajánljuk a kezelést?

Seprűvéna egy olyan érrendszeri elváltozás, ami mindenkit érinthet. Kialakulásának oka lehet genetikai, alkati hajlam, de függhet néhány fizikai tényezőtől is. Ilyen fizikai kialakulási ok lehet:

 • Elhízás, túlsúly
 • Várandósság, egyéb hormonális hatások
 • Ülőmunka
 • Fokozott fizikai megterhelés
 • Túlsúly

Tartós szőrtelenítés (epliáció)

Az elōs™ lézeres szőrtelenítés napjaink legújabban kifejlesztett lézeres technológiája, ami maximális biztonság mellett, megfelelő hatékonysággal teszi életképtelenné a szőrtüszőket. Napjainkban egyre nagyobb igény van a nem kívánt szőrzet eltávolítására. A hagyományos szőrtelenítő eljárások, mint a gyantázás, vagy borotválkozás csak ideiglenes megoldást nyújtanak, nem beszélve a benőtt szőrszálak és a szőrtüszőgyulladás kellemetlenségéről.

A szőrszálak életciklusa három fázisból áll:

 • növekedési (anagén),
 • átmeneti (catagén),
 • pihenő (telogén) szakasz

A szőrhagymákat csak a növekedő (aktív) fázisban lehet eredményesen besugározni. Az ELOS módszerrel a másodperc néhány ezredrészéig rádiófrekvenciás besugárzással a szőrszálakat aktív állapotba hozzák, és ezzel egy időben kap villanófényes besugárzást is. Mivel ez az energia nem a melaninon keresztül hat, ezért minden szőrszálra hatásos legyen szőke, vörös, vagy ősz. A kívánt hatás elérése érdekében a kezelést 4-6 alkalommal ismételjük. Általában egy-egy alkalommal a szőrszálak 20%-a pusztul el, de ez testtájanként változó, és függhet a szőrszál színétől, a bőrszíntől, előzetes behatásoktól (volt –e gyantázás, napozás). Az ELOS lézeres szőrtelenítés kevésbé fájdalmas beavatkozás, bár ez természetesen ez függ az egyén érzékenységétől, a testtájéktól. Az érzékenyebb területeken ilyen az intim tájék vagy nagyon erős a szőrszál esetén érezhető enyhe csípő, szúrós érzés. A Syneron elōs™ készülék minden egyes villanásnál méri a bőrfelület és a kezelőfej hőmérsékletét és a fájdalom, valamint a hőhatást optimális szinten tartja.

Hogyan kell a lézeres szőrtelenítésen megjelenni?

 • A kezelendő felületet teljesen le kell borotválni!
 • A kezelés előtt 2-3 héttel nem szabad gyantázni!
 • A kezelés előtt és után 1-2 héttel kerülni kell a napozást és a szoláriumozást!
 • Az első kezelés előtt próbalövést végzünk az esetleges mellékhatások kiszűrésére.
 • A célterületen mellőzni kell a kozmetikumok használatát.

A lézeres szőrtelenítés ellenjavallatai:

 • Terhesség,
 • Lázas megbetegedés,
 • Szoláriumozott, vagy közelmúltban lebarnult bőr,
 • Tetoválás és vagy tartós smink területén,
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése,
 • A kezelendő bőr felület aktív betegségei esetén (ekcéma, aktív herpes, pikkelysömör, stb.),
 • Rövid időn belül más lézeres kezelés után
 • Rövid időn belül a kezelendő felület gyantás kezelése

A lézeres szőrtelenítés mellékhatásai:

Az elōs™ lézeres szőrtelenítés biztonságát tökéletesen jellemzi, hogy mellékhatás ritka esetben jelentkezhet. Ilyen lehet időszakosan kisebb kipirosodás, duzzanat, pigmentáció. A menstruáció sem befolyásolja a kezelést. Az epilációt gyermeken csak orvosi javaslat ellenében végzünk.

Eternal Beauty

Az életkor és a napsugárzás, a pigmentfoltok kialakulásának két legfőbb okozója. A túlzásba vitt napozás idővel a melanin túltermelődéséhez vezet, ami pigmentfoltokat idéz elő: barnás-piros színű elváltozások jelennek meg a bőrön. A pigmentfoltok megjelenésének esélye pedig a sejtöregedéssel csak nő, és általában a napsugárzásnak az idők során leginkább kitett területeket érinti. Erre nyújt megoldást az ELOS lézeres bőrszerkezet javító kezelés.

Életkorunk előrehaladtával arcbőrünk legnagyobb problémája kollagénállományunk gyengülése. A bőrünkön ebből kifolyólag volumencsökkenés, petyhüdtség jelentkezik, valamint megjelennek az első ráncok. Erre nyújt megoldást az ELOS lézeres bőrfiatalító kezelés. A bőr szövetek a fényhatás következtében, újra elkezdik termelni a kollagén és elasztin rostokat.

Megalkottuk a Eternal Beautyt, a Dióda lézer bőrszerkezet javító és az ELOS lézer bőrfiatalító kezelés kombinációját a Rejuvenációt, azaz bőrfiatalítás legmagasabb szintjét.

Milyen eredmények érhetők el a Eternal Beauty kezelésekkel:

 • A májfoltok és a szeplők halványulása
 • Jobb bőrtónus, egészségesebb megjelenés
 • Pórusösszehúzó hatás
 • Feszesebb, teltebb bőrképet
 • Finom ráncok halványítása, mélyebb ráncok csökkentése
 • Arcbőr fiatalítása, öregedési tünetek megjelenésének lassítása
 • Hegek, striák halványítása
 • Javuló bőrtónus és textúrát
 • Túlzásba vitt napozás hatására károsodott bőr ápolása

ELOS lézeres bőrgyógyászat magánrendelés árak

ELOS lézeres bőrgyógyászat árak

A kezelés a Móricz Medical Centerben elérhető: 06 30 782 8071

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás