B.tox kezelés

B.tox kezelés
A b.tox kezelés napjaink egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozása, mely a közhiedelemmel ellentétben már nemcsak a legnagyobb hollywoodi sztárok számára érhető el, hanem gyakorlatilag bárkinek, aki meg akar szépülni egy kicsit.


 
A b.tox elsődleges felhasználási területét a mimikai ráncok jelentik, azonban ez a kezelési forma rengeteg más egyéb esetben is kimagasló eredménnyel alkalmazható, így vannak speciális felhasználási formái, amikor nem szépészeti, mint inkább funkcionális háttér társul hozzá.
 

Mi az a b.tox?

 
A b.toxról rengeteg tévhit kering az emberek között. A kérdéses anyag teljes neve botulinum toxin, mely a Clostridium botulinum baktérium méreganyaga, ami rendkívül alacsony koncentrátumban, ártalmatlan mennyiségben kerül az emberi szervezetbe.
 
Emiatt megfelelő kezekben teljesen biztonságos beavatkozás, mely akár 4-6 hónapig is képes kifejteni hatását – tévedés tehát, hogy a b.tox örökké tart –, a kezelések pedig megfelelő időközönként ismételhetők, és ma már nagyon ritkán járnak mellékhatásokkal.

B.tox a ráncok ellen
 
A b.tox legáltalánosabb felhasználási formája a ránctalanítás területén található. Kiválóan alkalmas ez az anyag a dinamikus ráncok ellen, legyen szó akár a szem környékéről, akár a homloki régióról, azonban a statikus típussal szemben haszontalan.
 
A dinamikus ráncok azok, amelyek a mimika hatására keletkeznek az arcon, vagyis az izomműködéshez köthetők, míg a statikus ráncok kötőszöveti eredetűek, vagyis leginkább a bőr rugalmasságának mérséklődésekor keletkeznek.
 
Mivel a b.tox injekciók közvetlenül az izmokra hatnak – gyakorlatilag képesek meggátolni, hogy az izom összehúzódjon, így kisimul a bőr –, ezért ez a szépészeti beavatkozás kifejezetten a dinamikus ráncokkal szemben használható, hiszen az izomzatra gyakorolt hatás következtében segíti a bőr feszesítését.
 
Különösen hatékony a b.tox
 
  • a szemkörnyéki szarkalábak;
  • a vízszintesen futó homlokráncok;
  • a szemöldök között elhelyezkedő függőleges mélyedések (mérges ráncok);
  • valamint az orrnyergen futó és az ajak környékén elhelyezkedő ráncok esetén.
 

B.tox a migrén ellen


Noha a b.tox injekció a köznyelvben, mint szépészeti beavatkozás van jelen, azonban ma már rengeteg kutatás igazolja, hogy a botulinum toxin a migrénes fejfájás elleni kezelésben is rendkívül fontos szerepet játszhat, ha valakinél krónikus formában van jelen ez a betegség.
 
Krónikus migrénnek nevezzük azokat az eseteket, amikor valakinek havonta legalább 15 napon át fáj a feje és ebből legalább 8 nagyon heves panaszokkal jár együtt, azaz erősebb fájdalomcsillapító készítmények szedésére van szükség.
 
A kezelés leginkább azok számára ajánlott, akik a gyakori fejfájás mellett nem reagálnak megfelelően a profilaktikus migrén elleni gyógyszerekre, vagy azok alkalmazásakor valamilyen mellékhatások jelentkeztek a szervezeten belül.
 
A kezelés lényege, hogy a b.tox injekcióval blokkolják az izmok ingerületátviteli képességét, hiszen a migrén a legtöbb esetben az artériás izomzat erőteljes görcsös rohamával indul, melynek megakadályozása elejét veheti a fájdalomnak.
 
A b.tox kezelés hatására ráadásul nemcsak a kellemetlen fejfájás szüntethető meg, hanem ezzel párhuzamosan a homlokráncok is mérséklődnek, ami minden esetben a beavatkozás velejárója, és a legtöbbször örülnek neki a páciensek.
 
A migrén elleni b.tox természetesen ismételhető, általában 12 hetente javasolt az újabb kezelés, aminek részeként a kívánt hatás elérése érdekében a feji- és a nyaki régió több pontján is befecskendezésre kerül a neurotoxin.
 

B.tox az izzadás ellen

 
A b.tox injekciókkal a túlzott izzadás kellemetlen tüneteivel szemben is lehetőség van felvenni a harcot. Konkrétan az izzadás rengeteg betegség kísérőjelensége lehet, azonban előfordul, hogy valakinél minden ok nélkül termelnek több váladékot az izzadtságmirigyek.
 
Ezt nevezzük primer hyperhidrosis-nak, ami jellemzően már gyermekkorban, de legkésőbb serdülőkorban elkezdődik, és a beteg egész életét megkeserítheti. Különösen sok kellemetlenséget okozhat a hónalj, a láb, a tenyér és az arc tekintetében.
 
Bármelyik területről is legyen szó, a túlzott izzadás ma már könnyedén kezelhető egyszerű b.tox injekcióval, hiszen a botulinum toxin képes arra, hogy megakadályozza azoknak az idegi impulzusoknak a működését, melyek a verejtékmirigyeket működtetik.
 
Az izzadáskezelés ilyen formája nemcsak rendkívül gyors, hanem biztonságos és hatékony is, mely képes tartósan megváltoztatni a beteg életminőségét. Egy b.tox kezelés általában 9-12 hónapig képes kifejteni hatását, de később újra ismételhető. 

 


B.tox kezelés magánrendelés árak

B.tox kezelés árak

Botulinom toxin kezelések

Hialuronsavas kezeléseink

Szálazás (Fine thread lifting)

A szálakat csomagokban tudjuk személyre szabottan összeállítani személyes konzultáció keretében, minden kedves Páciensünk számára, attól függően, hogy milyen típusú szálak illenek az arc harmóniájához!

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

A foglalás lemondása vagy módosítása a kapott időpont előtt több, mint 1 órával ingyenes. Az 1 órán belüli lemondások, vagy meg nem jelenések esetén a kezelések árának 100%-át páciensünk köteles megfizetni.
Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Fizetési lehetőségek: készpénz és bankkártya

Időpontfoglalás