Blog
  1. Híreink
  2. Védje bőrét a veszélyes UV sugárzással szemben
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Védje bőrét a veszélyes UV sugárzással szemben

Védje bőrét a veszélyes UV sugárzással szemben

Védje bőrét a veszélyes UV sugárzással szemben

Nem kérdés, hogy a napbarnított bőr esztétikai szempontból valóban divatos, emellett a napfény segíti egészségünk fenntartását is, ám bőrünkre nézve a túlzásba vitt napozás vagy szabadban töltött idő sajnos milliónyi veszélyt is rejt magában.

A napjainkban észlelhető ártalmas ultraviola (UV) sugárzás jelentős károkat képes ejteni az emberi bőr szerkezetében, hatására a bőrön pigment foltok, különféle bőrelváltozások jelenhetnek meg. Mindez a legsúlyosabb esetben akár bőrdaganatot is előidézhet. A bőrdaganat különféle típusú és súlyosságú lehet, típusai közül az egyik legveszélyesebb, de egyben a leegyszerűbben ki is mutatható formája a melanóma.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a bőrgyógyászat fontosságát e téren hiszen a rák ezen fajtáját egy rutin bőrgyógyászati vizsgálat során könnyedén lehet diagnosztizálni, időben történő felismerés esetén pedig kezelni, gyógyítani.

5 tipp bőrünk védelmében:

  • Igyekezzünk fokozottan kerülni a közvetlen napsütést!
  • Bőrünket, arcunkat és kezünket is egyaránt, megfelelő faktorszámú fényvédő krémmel kenjük be
  • Kerüljük a napozást 11 és 15 óra között
  • Bőrünk mellett ne feledkezzünk meg szemünk védelméről sem, viseljünk napszemüveget vagy nagykarimájú kalapot szemünk védelme érdekében.
  • Rendszeres bőrgyógyászati szűrés! Évente egyszer látogassunk meg bőrgyógyász szakorvost és vizsgáltassuk meg anyajegyeinket.

Az öt tipp közül a legfontosabb tehát, hogy évi egy alkalommal szánjunk időt magunkra és jegyeztessünk elő egy professzionális bőrgyógyászati vizsgálatot, amelynek során biztosan kiszűrhető, hogy bőrünk egészséges avagy egyéb kezelésre szorul. Mielőtt több időt töltene a szabadban avagy napozásba kezdene, látogasson el hozzánk, kérje szakorvosunk segítségét!

Hívás