Blog
  1. Híreink
  2. Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?

Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?

Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?

Szakorvosaink segítségével körbejártuk, mik lehetnek azok a tényezők, amelyek miatt egy télen akár többször is visszaeshet egy megfázásos, náthalázas betegségbe a beteg.

Nem megfelelő kézmosás

Talán mára már egyértelmű, hogy a kézmosás gyakorisága megelőzheti, csökkentheti a megbetegedések számát. Nem mindegy azonban, hogy ezt a kézmosást hogyan végezzük. A napi kézmosási rutinunkat a téli hónapokban érdemes valamilyen antibakteriális, vírusfertőzések megelőzésére szolgáló kézmosóval végezni. Ügyeljünk arra, hogy kézmosáskor a hüvelykujjunkat is mossuk meg alaposan, hiszen ezen az ujjunkon található a legtöbb baktérium.

A mindennapokban használt eszközök tisztítása

Ügyeljünk arra, hogy a napi használatban lévő eszközeinket rendszeresen tisztítsuk meg. A mobileszköz ma már életünk szerves része, mégsem fordítunk kellő figyelmet ezek higiéniájára. Nem beszélve arról, hogy táskánkat a tömegközlekedési eszközökön vagy kávézókban a székekre, asztalokra, akár a földre is letesszük, majd ugyanezt pedig bevisszük a lakásunkba és a székünkre tesszük.

Nem megfelelő az ágynyugalom

Elsősorban azért javasol az orvos ágynyugalmat a beteg számára, mert a szervezet ilyenkor le van gyengülve, így jobban ki van téve a környezeti hatásoknak. Ha jobban érzi magát a beteg hajlamos azonban arra, hogy felkeljen és tevékenyebben töltse a napokat.

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Betegen hajlamosabbak vagyunk kiegyensúlyozottabban táplálkozni, ám amikor úgy érzi magát az ember, hogy ismét visszatérhet a jól megszokott kerékvágásba, ismét elfeledkezik arról, hogy vitaminokba és ásványi anyagokban gazdag ételeket egyen. A táplálkozás mellett a folyadékfogyasztás a másik, amit hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani, pedig ezek mind segítenek abban, hogy immunrendszerünk visszaedződjön egy betegséget követően és tartósan fenntartható legyen az egészséges állapot.

Hívás