Blog
  1. Híreink
  2. Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?
Kiemelt Újdonságaink: Orvos- esztétikai kezelések, illetve beavatkozások

Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?

Újra megfáztam… Mit csinálok rosszul?

Szakorvosaink segítségével körbejártuk, mik lehetnek azok a tényezők, amelyek miatt egy télen akár többször is visszaeshet egy megfázásos, náthalázas betegségbe a beteg.

Nem megfelelő kézmosás

Talán mára már egyértelmű, hogy a kézmosás gyakorisága megelőzheti, csökkentheti a megbetegedések számát. Nem mindegy azonban, hogy ezt a kézmosást hogyan végezzük. A napi kézmosási rutinunkat a téli hónapokban érdemes valamilyen antibakteriális, vírusfertőzések megelőzésére szolgáló kézmosóval végezni. Ügyeljünk arra, hogy kézmosáskor a hüvelykujjunkat is mossuk meg alaposan, hiszen ezen az ujjunkon található a legtöbb baktérium.

A mindennapokban használt eszközök tisztítása

Ügyeljünk arra, hogy a napi használatban lévő eszközeinket rendszeresen tisztítsuk meg. A mobileszköz ma már életünk szerves része, mégsem fordítunk kellő figyelmet ezek higiéniájára. Nem beszélve arról, hogy táskánkat a tömegközlekedési eszközökön vagy kávézókban a székekre, asztalokra, akár a földre is letesszük, majd ugyanezt pedig bevisszük a lakásunkba és a székünkre tesszük.

Nem megfelelő az ágynyugalom

Elsősorban azért javasol az orvos ágynyugalmat a beteg számára, mert a szervezet ilyenkor le van gyengülve, így jobban ki van téve a környezeti hatásoknak. Ha jobban érzi magát a beteg hajlamos azonban arra, hogy felkeljen és tevékenyebben töltse a napokat.

Kiegyensúlyozott táplálkozás

Betegen hajlamosabbak vagyunk kiegyensúlyozottabban táplálkozni, ám amikor úgy érzi magát az ember, hogy ismét visszatérhet a jól megszokott kerékvágásba, ismét elfeledkezik arról, hogy vitaminokba és ásványi anyagokban gazdag ételeket egyen. A táplálkozás mellett a folyadékfogyasztás a másik, amit hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani, pedig ezek mind segítenek abban, hogy immunrendszerünk visszaedződjön egy betegséget követően és tartósan fenntartható legyen az egészséges állapot.

Hívás