Blog
  1. Híreink
  2. Óvatosan, körültekintően, fokozatosan: Ön felkészíti bőrét a napsütésre?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Óvatosan, körültekintően, fokozatosan: Ön felkészíti bőrét a napsütésre?

Óvatosan, körültekintően, fokozatosan: Ön felkészíti bőrét a napsütésre?

Óvatosan, körültekintően, fokozatosan: Ön felkészíti bőrét a napsütésre?

A klímaváltozás egyik velejárója, hogy az évszakok közötti korábbi átmenetek helyett már tavasszal jóval erősebb, szinte a nyárihoz hasonló intenzitású a napsütés, a nyár beköszöntével pedig igazi perzselő meleg érkezik, ezzel együtt pedig az emberi bőrnek – megfelelő óvintézkedés hiányában - ideje sincs felkészülni a hirtelen jött időjárás változásra.

Mit tehetünk a bőrünkért?

Tiszta arcbőr: Az első és legfontosabb, hogy arcbőrünket minden esetben alaposan tisztítsuk meg, hiszen egy tiszta arcbőr jóval könnyebben viseli el az erősebb napsütést, nem beszélve arról, hogy amennyiben mitesszeres, aknés bőrrel rendelkezünk, napfény hatására ezek mind begyulladhatnak, maradandó hegeket okozva ezzel az arcbőrön.

Minél több zöldség, gyümölcs: Már a nyári hónapok előtt érdemes a szervezet belső felkészítésére is hangsúlyt fektetni és a napi megszokott mennyiségnél még több olyan zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, amelyek béta-karotin tartalma magas. Kiemelten alkalmas erre a sárgarépa, brokkoli vagy a spenót.

Fokozatosság: Bőrünk védelme érdekében először csak 5-10 percet töltsünk el közvetlen napfényen és minden napozás alkalmával használjunk jó minőségű, magas faktorszámmal rendelkező fényvédő krémet. A gyermekek bőre különösen érzékeny, rájuk midig fordítsunk kiemelt figyelmet!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy amennyiben a bőrön bármilyen elváltozást tapasztalunk, érdemes mielőbb bőrgyógyász szakorvossal konzultálni az esetleges későbbi kellemetlenségek vagy kóros következmények megelőzése végett. Szakembereink készséggel állnak ilyen esetekben is rendelkezésükre!

Hívás