Blog
  1. Híreink
  2. Megfázás vs Influenza: Mi a különbség?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Megfázás vs Influenza: Mi a különbség?

Megfázás vs Influenza: Mi a különbség?

Megfázás vs Influenza: Mi a különbség?

Bár sok a hasonlóság, cikkünkben körbejárjuk, melyek a megfázás főbb jellemzői, illetve mi jellemző leginkább az influenzás megbetegedésekre. Ami biztosan közös bennük, hogy mindkettőt vírusok okozzák, így megbetegedés esetén az első és legfontosabb az ágynyugalom és a tünetek kezelése, enyhítése.

Megfázás: Megfázás esetén a tünetek lehetnek enyhébbek és makacsabbak. A betegség kezdődhet enyhe köhögéssel, tüsszögéssel, torokfájással, orrfolyással, majd fokozódhat hőemelkedéssel, lázzal, fej-és fülfájással, kötőhártya-gyulladással.

Influenza: Az influenzát a hirtelen magas, szinte csillapíthatatlan láz megjelenése jellemzi, emellett levertséget, gyengeséget, extrém fáradságot, végtagfájdalmat, erős fejfájást tapasztalhatunk. Velejárója még a csillapíthatatlan köhögési inger, a száraz köhögés.

Tünetek kezelése

Mindkét esetben az első és legfontosabb az ágynyugalom, a meleg helyiségben való tartózkodás. Betegségünk tüneteit vitaminok szedésével (C és D vitamin), rengeteg folyadék fogyasztásával (főként – kamilla, hársfa - gyógyteák), gőzöléssel, gyulladáscsökkentők alkalmazásával enyhíthetjük.

Forduljon orvoshoz!

Mindenképpen javasolt orvoshoz fordulni, amennyiben:

  • mellkasfájdalom mutatkozik,
  • légzési nehézség áll fenn,
  • a fenti tünetek megjelenését követően napok óta gennyesen váladékozik az orr,
  • tartós, 3 napot meghaladó lázas a beteg,
  • véres köpet jelentkezik,
  • 6-8 napon belül nem gyógyul meg a beteg.
Hívás