Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan védjük a bőrünket nyaralás alatt is - dermatoszkópos anyajegyszűrés fontosságáról, fényvédelmi tanácsadásról - Dr. Polman Erzsébettel
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan védjük a bőrünket nyaralás alatt is - dermatoszkópos anyajegyszűrés fontosságáról, fényvédelmi tanácsadásról - Dr. Polman Erzsébettel

Hogyan védjük a bőrünket nyaralás alatt is - dermatoszkópos anyajegyszűrés fontosságáról, fényvédelmi tanácsadásról - Dr. Polman Erzsébettel

Hogyan védjük a bőrünket nyaralás alatt is  -  dermatoszkópos anyajegyszűrés fontosságáról, fényvédelmi tanácsadásról - Dr. Polman Erzsébettel

Miért fontos nyaralás előtt átvizsgáltatni az anyajegyeket?

Előzzük meg a bőrrák kialakulást rendszeres szűrővizsgálattal


Az anyajegyek az egész testfelületen bárhol előfordulhatnak, más-más színekben, formában és méretben. Egyes anyajegyek már a születéskor jelen vannak a bőrön, míg mások csak évekkel később alakulnak ki. Kialakulásukban elsősorban a bőrt ért UV sugárzásnak van szerepe.

 

Bőrünk folyamatos önvizsgálata is elengedhetetlen, hiszen így vehetjük észre legkönnyebben a figyelmeztető jeleket, pl.: ha az anyajegy viszket, vérzik, érzékennyé válik stb. Ha korábban távolítottak el anyajegyet a testedről, fokozottan figyelj a bőröd elváltozásaira!
A bőrrák az összes daganattípus 40%-ért felelős. 3 fajtája van a bőrráknak, amiből a legveszélyesebb a melanóma. A melanóma vezető halálok a 30 év alatti fiatalok között. Fontos, hogy évente vegyünk részt bőrgyógyászati szűrővizsgálaton és csökkentsük a melanóma kialakulásának veszélyét. Az anyajegyek ellenőrzése – tünet nélkül is – évente javasolt. Az anyajegy eltávolítás egyszerű folyamat, amely segít a rákos megbetegedések megelőzésében.

Ha fehérbőrű vagy, és érzékeny a bőröd, valamint tele van barnás-feketés foltokkal, akkor mindenképpen ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat főleg napozás, nyaralás előtt, és akkor is ha a nap hatására újak jelennek meg rajtad.

 

Teljesen fájdalommentes a dermatoszkópos anyajegyszűrés

A vizsgálaton a dermatoszkóp sokszorosára nagyítja a területeket, így jól láthatóvá válik a testünket borító anyajegyek pigment tartalma, szélei, mérete, esetleges eltérései. Ezek a paraméterek nyújtanak kellő információt a vizsgálónak arról, mely anyajegyek válhatnak veszélyessé. Ennek ismeretében pedig javasolhatja a bőrgyógyászati vagy sebészeti eltávolítást. Az anyajegy levételének az árát nem tartalmazza az ajánlat, ám ha szükséges, akkor a helyszínen történő fizetéssel 20% kedvezménnyel kérhető. A levétel fagyasztással, kauteres "égetéssel" történik.

 

Nyáron sötétedhetnek, szaporodhatnak az anyajegyek

A bőrrák nem csak a melanoma lehet, ezért fontos az anyajegyszűrés. Az anyajegyek döntő többségükben ártatlan bőrképletek, amelyek akkor jönnek létre, ha a bőrben egy adott ponton több melanocita gyűlik össze, amelyek a környező szövetekhez kapcsolódnak. Színük, formájuk, méretük nagyon változatos lehet, már csak ezért is fontos rendszeresen anyajegyellenőrzésen részt venni – hiszen egy laikusnak sokszor szinte lehetetlen megkülönböztetni a jóindulatú anyajegyet a rosszindulatú bőrráktól.

Végre beköszöntött a nyári napsütés, így hoztunk egy kedvező ajánlatot, hogy felhívjuk a figyelmet a bőrvédelem fontosságára, a vizsgálat exclusive rendelőnkben az Oktogon Medical Centerben zajlik.

Jelentkezzen be most, Június 21-30-ig dermatoszkópos anyajegyszűrő vizsgálatunkkal egybekötött fényvédelmi tanácsadásra, és megajándékozzuk minden kedves Páciensünket, egy naptej termékmintával, illetve amennyiben a patikákban a szakorvosi javaslatot felmutatja, -10 % kedvezménnyel tud választani bőrtípusának megfelelően minőségi Eucerin naptejek közül!

 

 

Időpontfoglalás