Blog
  1. Híreink
  2. Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért

Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért

Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért

Köhögés esetén jó hír azonban, hogy ilyenkor leggyakrabban nem az alsó légutak vagy a tüdő területe gyullad be, hanem az orr, orrmelléküreg, esetlegesen az orrmandula, ami hosszú távon idéz elő köhögést. Otthoni praktikákkal, illetve a lakásunk levegőminőségének javításával hatékonyan járhatunk el a betegségek megelőzésében és léphetünk fel az esetleges betegségekkel szemben.

Párásíts!

A téli időszakban a lakások fűtése miatt különösen fontos a benti levegő párásítása, mellyel nagy hatással növelhető a szoba páratartalma. Egy szoba ideális páratartalma 40-60% között mozog, erre érdemes odafigyelni az egész téli időszakban. Ha köhögünk vagy egyéb hurutos megbetegedésünk áll fenn, a lakás megfelelő páratartalma, a párásítás jelentősen segít a köhögés és a váladékképződés csökkenésében.

Légtisztítás otthon.

Sajnos manapság a légszennyezés korát éljük, ami egyre inkább arra sarkalja az embereket, hogy legalább otthonukban használjanak légtisztító berendezéseket. A légtisztítók igen nagy hatékonysággal szűrik meg a tisztátlan levegőt, egészséges, baktériumoktól, vírusoktól, mentes, tiszta levegőt garantálnak, ami nem utolsó sorban nem csak az egészség megőrzésében, de az esetleges betegségek idején a gyorsabb gyógyulásban is segítenek.

Ha a betegség mégis felüti a fejét fontos, hogy rendszeresen, akár óránként többször fújjuk ki az orrunkat, használjunk orrsprayt vagy orrcseppet, gőzöljünk kamillateával vagy borsmenta kivonatot tartalmazó teával. Amennyiben betegségünket a köhögés is jellemzi, szükség lehet nyákoldó szerekre is, illetve a hárfa tea is segítheti a köhögés csökkentését. Betegség esetén a bő folyadékpótlásról sem szabad megfeledkezni, ami szintén nagy hatékonysággal támogatja gyógyulásunkat. Mindezek mellett az ágynyugalom és a vastag párnákkal megemelt fej és felső testrész is gyógyító hatású.

Hívás