Blog
  1. Híreink
  2. Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért
Kiemelt Újdonságaink: Orvos- esztétikai kezelések, illetve beavatkozások

Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért

Otthoni praktikák az egészséges téli hónapokért

Köhögés esetén jó hír azonban, hogy ilyenkor leggyakrabban nem az alsó légutak vagy a tüdő területe gyullad be, hanem az orr, orrmelléküreg, esetlegesen az orrmandula, ami hosszú távon idéz elő köhögést. Otthoni praktikákkal, illetve a lakásunk levegőminőségének javításával hatékonyan járhatunk el a betegségek megelőzésében és léphetünk fel az esetleges betegségekkel szemben.

Párásíts!

A téli időszakban a lakások fűtése miatt különösen fontos a benti levegő párásítása, mellyel nagy hatással növelhető a szoba páratartalma. Egy szoba ideális páratartalma 40-60% között mozog, erre érdemes odafigyelni az egész téli időszakban. Ha köhögünk vagy egyéb hurutos megbetegedésünk áll fenn, a lakás megfelelő páratartalma, a párásítás jelentősen segít a köhögés és a váladékképződés csökkenésében.

Légtisztítás otthon.

Sajnos manapság a légszennyezés korát éljük, ami egyre inkább arra sarkalja az embereket, hogy legalább otthonukban használjanak légtisztító berendezéseket. A légtisztítók igen nagy hatékonysággal szűrik meg a tisztátlan levegőt, egészséges, baktériumoktól, vírusoktól, mentes, tiszta levegőt garantálnak, ami nem utolsó sorban nem csak az egészség megőrzésében, de az esetleges betegségek idején a gyorsabb gyógyulásban is segítenek.

Ha a betegség mégis felüti a fejét fontos, hogy rendszeresen, akár óránként többször fújjuk ki az orrunkat, használjunk orrsprayt vagy orrcseppet, gőzöljünk kamillateával vagy borsmenta kivonatot tartalmazó teával. Amennyiben betegségünket a köhögés is jellemzi, szükség lehet nyákoldó szerekre is, illetve a hárfa tea is segítheti a köhögés csökkentését. Betegség esetén a bő folyadékpótlásról sem szabad megfeledkezni, ami szintén nagy hatékonysággal támogatja gyógyulásunkat. Mindezek mellett az ágynyugalom és a vastag párnákkal megemelt fej és felső testrész is gyógyító hatású.

Hívás