Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan hidratáljuk bőrünket
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Hogyan hidratáljuk bőrünket

Hogyan hidratáljuk bőrünket

Hogyan hidratáljuk bőrünket

Az időjárási viszonyok, a kemény víz vagy akár az egyes ruhadarabok bőrrel való érintkezése negatív hatással lehetnek bőrünk szépségére és egészségére.

Milyen kedvező hatásokkal jár a megfelelő hidratációs bőrápolás?

  • javul a bőr állapota, ezáltal ellenállóbbá válik a külső hatásokkal szemben,
  • a bőr bekenésekor a vérkeringés a kenő mozdulat hatására fokozódik,
  • segíti a bőr vízmegtartó képességének növelését,
  • a bőr hidrolipid-egyensúlyának fenntartásában is szerepet játszik, a testápolókban található vitaminok, ásványi anyagok révén

Hogyan érhetem el a legjobb hatást?

A legjobb hatás elérése érdekében fontos heti egy vagy két alkalommal radírozzuk le a bőrünket. A test-és arcbőrradírozás kiemelten segíti a testápoló krémek jobb felszívódását, nem mellesleg ezzel el is tudjuk távolítani a már elhalt hámsejteket, a sima vízzel el nem távolítható szennyeződéseket, illetve a radírozás révén a bőr vérkeringése is fokozódik.

Mire figyeljek, hogy bőröm szép és egészséges maradjon?

  • Ne használjunk kifejezetten forró vagy meleg vizet a bőr tisztításához! Legjobb, ha arcunkat hideg vízzel mossuk meg, illetve egy-egy testzuhanyzás végén hideg vízzel locsoljuk le magunkat, mely által a vérkeringés fokozódik, így a bőr hidratáltsága már ezzel is javul.
  • Használjunk napi szinten testápolót, arcunkra pedig életkorunknak megfelelő, fényvédővel ellátott arckrémet.
  • Használjunk kiegészítésként növényi olajokat, akár a testápoló krémbe, akár az arckrémbe csepegtetve. Kiválóan alkalmas erre a rozmaring olaj, a mandula-és szőlőmagolaj vagy akár a barackmagolaj.
Hívás