Blog
  1. Híreink
  2. Hasznos „túlélőkészlet”, boldog nyaralás: Mit csomagoljunk a bőröndbe?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Hasznos „túlélőkészlet”, boldog nyaralás: Mit csomagoljunk a bőröndbe?

Hasznos „túlélőkészlet”, boldog nyaralás: Mit csomagoljunk a bőröndbe?

Hasznos „túlélőkészlet”, boldog nyaralás: Mit csomagoljunk a bőröndbe?

Ezek túl sok helyet nem foglalnak, ám igen hasznosak lehetnek egy-egy élethelyzetben a nyaralás alatt. Nézzük is az általunk összeállított „túlélőcsomagot”:

Napkrém - Napozás utáni krém: A nyári melegben, főleg a tengerparton, elegendő akár 10-15 perc is ahhoz, hogy az emberi bőr leégjen. Az UV-sugárzás ellen fontos a megfelelő védelem, ennek érdekében figyeljünk arra, hogy bőrünket minimum kétóránként kenjük be magas, legalább 50-es faktorszámú naptejjel. Szemünket védjük napszemüveggel, fejünket pedig szalmakalappal. Napozás után pedig használjunk kifejezetten erre a célra javasolt készítményeket, amelyek megnyugtatják a felhevült, esetlegesen kipirult bőrt.

Rovarriasztó szerek szúnyog, kullancs és méhcsípés ellen: A kellemetlenségek megelőzése érdekében mindenképpen készüljünk fel a rovarok elleni küzdelemre, legyen az szúnyog vagy kullancs. Használhatunk bőrre kenhető készítményeket vagy elektromos rovar riasztókat is. Amennyiben ezek ellenére is megtörténik a baj, hideg vizes borogatással, illetve antihisztamin- tartalmú gyógyszerekkel kezelhetjük a csípés helyét. Felkészülve egy esetleges kullancscsípésre, mindig legyen nálunk egy csipesz, amivel biztonsággal el tudjuk távolítani a kullancsot.

Allergia elleni szer: Amennyiben hajlamosak vagyunk az allergiára, egyeztessünk kezelőorvosunkkal, írassuk fel, váltsuk ki és vigyük magunkkal a számunkra legmegfelelőbb készítményt.

Láz-és fájdalomcsillapító: Egy esetleges lázzal járó betegség soha nem jön jókor, ilyen esetekben jó, ha kéznél van egy lázmérő és a megfelelő láz-és fájdalomcsillapító készítmény.

Kézfertőtlenítő kendő vagy gél: Utazás alkalmával baktérium veszély szempontjából lényesen nagyobb veszélynek van kitéve az ember, mint a hagyományos hétköznapokban. Hordjunk magunknál ezért mindig bármilyen típusú kézfertőtlenítőt, hogy ezzel is megóvjuk egészségünket. Figyeljünk fokozottan a rendszeres kézmosásra is.

Hasfogó, hashajtó, görcsoldó, savlekötő: Nyaralás alatt hajlamos az ember a nemzetközi konyha ízeit kipróbálni. Miért is ne tenné? Előfordulhat azonban, hogy az ismeretlen fűszerek, az esetleges hiányos higiénia miatt gyomorbántalmakkal kell szembenéznünk. Ezekre nyújthatnak megoldást a hasfogó, hashajtó, görcsoldó, savlekötő készítmények, esetlegesen a probiotikumok, amiket szintén érdemes magunkkal vinni.

Ragtapasz, kötszer, gézlap, sebfertőtlenítő: Nem hiányozhat a bőröndünkből vészhelyzet esetére a ragtapasz, kötszer, gézlap, sebfertőtlenítő sem, hiszen kisebb-nagyobb sérülések bárhol és bármikor érhetnek bennünket.

+1

Füldugó: A nyugtató alváshoz, az ún. macizaj vagy az egyéb, pihenésünket megzavaró hanghatással járó tényezők ellen jól jöhet egy pár füldugó is. Nem beszélve arról, hogy az arra érzékenyek esetében hajózáskor a szél miatt vagy a vízbe merüléshez is kiváló segítség lehet a fülfájás megelőzésében.

Hívás