Blog
  1. Híreink
  2. Hasmenés: nem szükséges a diéta
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Hasmenés: nem szükséges a diéta

Hasmenés: nem szükséges a diéta

Hasmenés: nem szükséges a diéta

Mára felmérések, orvostudományi tények bizonyítják (valamint a Egészségügyi Világszervezet (WHO) kifejezetten javasolja is), hogy éppen azok az ételek, amelyeket egészségesen is fogyasztunk, éppúgy alkalmasak a hasmenéses megbetegedésben szenvedő beteg kezelésére, mint az előbb említett „diétás” társaik.

Mit együnk és igyunk hasmenés esetén?

  • Fontos a folyadékpótlás, sőt, a kiszáradás megelőzése végett gyakrabban is, mint az átlagos hétköznapokban. Fontos ugyanakkor, hogy kerülendő a szénsavas, cukrozott italok, magas cukortartalmú gyümölcslevek, a koffein tartalmú italok.
  • Fontos az elegendő makro-és mikrotápanyagok: azaz a vitaminok, ásványi anyagok, élelmi rostok, illetve a szénhidrát, fehérje, zsír fogyasztása.
  • Az emésztőrendszer megterhelésének mellőzése érdekében kerülendők a zsíros, fűszeres ételek.
  • A betegség alatti étrendbe javasolt ugyanakkor a hús, hal, tojás, illetve kálium tartalmuk miatt a banán, főtt burgonya beillesztése.

Amennyiben a panaszai 1-2 napon belül nem múlnak, érdemes szakorvoshoz fordulni. Gasztroenteorológiai szakrendelésünk hasmenéses megbetegedések esetén is várja a gyógyulni vágyókat, keressék kiváló szakembereinket az ismert elérhetőségeken.

Hívás