Blog
  1. Híreink
  2. Elhúzódó köhögés: Mi állhat a háttérben?
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Elhúzódó köhögés: Mi állhat a háttérben?

Elhúzódó köhögés: Mi állhat a háttérben?

Elhúzódó köhögés: Mi állhat a háttérben?

Ilyenkor javallott minden esetben a fül-orr-gégészeti szakorvosi konzultáció, hiszen nem mindegy, milyen betegségről van szó és az milyen kezelést igényel.

Asztma: Az elhúzódó köhögés hátterében leggyakrabban az asztma állhat, nem is kérdés, hogy az asztma kialakulásának egyik első tünete lehet az elhúzódó köhögés.

Reflux: A refluxbetegség gyomortáji panasz nélkül is gyakran okozhat köhögést, ha a gyomorszáj nem zár rendesen, ezzel a savas inger a nyelőcsőbe jut és köhögésre késztet.

Tartós ideig történő gyógyszerszedés: Bizonyos gyógyszerek (például vérnyomás szabályozók) szedésekor érdemes alaposan végigolvasni a betegtájékoztatót, hiszen mellékhatásként, jellemzően a gyógyszer bevételét követően jelentkezhet köhögés. Ilyen esetekben a gyógyszert felíró szakorvossal történő konzultáció és a terápia módosítása javasolt.

Orr-és melléküreg betegsége: Ilyen esetekben leggyakrabban a hátsó garatfali csorgás okozza a kellemetlen tüneteket, amikor a felgyűlt váladék nem a biológiailag rendes úton távozik.

Alapos kivizsgálást igénylő folyamat, érdemes mielőbb szakorvos segítségét kérni.

Hívás