Blog
  1. Híreink
  2. Az influenza és az ajakherpesz
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Az influenza és az ajakherpesz
Kiemelt Újdonságaink: Orvos- esztétikai kezelések, illetve beavatkozások

Az influenza és az ajakherpesz

Az influenza és az ajakherpesz

Nézzük meg, hogyan végződhet happy enddel e két betegség története. Sajnos vannak olyan egyének, akik alapból hajlamosak az ajakherpeszre, számukra egy influenzás megbetegedés még inkább kockázatot jelent arra, hogy a szájuk körül felüsse a fejét ez a másik szörnyűség, az ajakherpesz.

Ismert tény, hogy minden olyan megbetegedés, ami az immunrendszerünket gyengíti, herpesz megjelenéséhez vezethet. Az influenzát jellemző láz, kimerültség, levertség, izomgyengeség erősen terhelik a szervezetet, ami herpesz megjelenéséhez vezethet.

Az ajakherpesz megjelenésekor azonnali segítségként a helyi kezelés jöhet szóba, ami alatt a gyógyszertárakban kapható géleket, krémeket értjük, megakadályozva ezzel a herpesz tovább terjedése, a herpesz hólyagocskák növekedése. Kiegészítő kezelésként, a tünetek enyhítésére citromfüves készítmények is javasoltak.

Természetesen az erős immunrendszert kevésbé támadja meg az influenza, és azzal az ajakherpesz, ezért törekedjünk minél inkább védeni, erősíteni szervezetünket. Az immunrendszert elsősorban és a legtermészetesebb módon az értékes tápanyagok fogyasztásával erősíthetjük, mely során értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat fehérjét, juttathatunk be szervezetünkbe. A vitaminok közül elsősorban az A, C, E-vitaminok, a B12 vitamin fogyasztása javasolt leginkább. Igyekezzünk éppen ezért lehetőleg minél vegyesebb táplálkozást folytatni, heti étrendünkbe a húsokat, halat, tojást, májat, tejtermékeket, nyers zöldségeket, gyümölcsöket egyaránt bevezetni. Mindemellett a napi 2-3 liter folyadékbevitel is nagy jelentőséggel bír!

Hívás