Blog
  1. Híreink
  2. Az influenza és az ajakherpesz
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Az influenza és az ajakherpesz

Az influenza és az ajakherpesz

Az influenza és az ajakherpesz

Nézzük meg, hogyan végződhet happy enddel e két betegség története. Sajnos vannak olyan egyének, akik alapból hajlamosak az ajakherpeszre, számukra egy influenzás megbetegedés még inkább kockázatot jelent arra, hogy a szájuk körül felüsse a fejét ez a másik szörnyűség, az ajakherpesz.

Ismert tény, hogy minden olyan megbetegedés, ami az immunrendszerünket gyengíti, herpesz megjelenéséhez vezethet. Az influenzát jellemző láz, kimerültség, levertség, izomgyengeség erősen terhelik a szervezetet, ami herpesz megjelenéséhez vezethet.

Az ajakherpesz megjelenésekor azonnali segítségként a helyi kezelés jöhet szóba, ami alatt a gyógyszertárakban kapható géleket, krémeket értjük, megakadályozva ezzel a herpesz tovább terjedése, a herpesz hólyagocskák növekedése. Kiegészítő kezelésként, a tünetek enyhítésére citromfüves készítmények is javasoltak.

Természetesen az erős immunrendszert kevésbé támadja meg az influenza, és azzal az ajakherpesz, ezért törekedjünk minél inkább védeni, erősíteni szervezetünket. Az immunrendszert elsősorban és a legtermészetesebb módon az értékes tápanyagok fogyasztásával erősíthetjük, mely során értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat fehérjét, juttathatunk be szervezetünkbe. A vitaminok közül elsősorban az A, C, E-vitaminok, a B12 vitamin fogyasztása javasolt leginkább. Igyekezzünk éppen ezért lehetőleg minél vegyesebb táplálkozást folytatni, heti étrendünkbe a húsokat, halat, tojást, májat, tejtermékeket, nyers zöldségeket, gyümölcsöket egyaránt bevezetni. Mindemellett a napi 2-3 liter folyadékbevitel is nagy jelentőséggel bír!

Hívás