Blog
  1. Híreink
  2. Az ajakherpesz is imádja a napsütést
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Az ajakherpesz is imádja a napsütést

Az ajakherpesz is imádja a napsütést

Az ajakherpesz is imádja a napsütést

A nyári hónapokban több időt töltünk a szabadban, a napsugárzás is jellemzően erősebb, ám a napsütés áldásos hatásait érdemes megfelelő körültekintéssel élvezni. A fényvédelem fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, főként a nyári hónapokban, fényvédő krém alkalmazására azonban nem csupán az arcunkon, testünkön van szükség, hanem az ajkakon is.

Köztudott, hogy a herpeszt vírus okozza, az egészséges immunrendszer pedig gond nélkül fel tudja venni a harcot. Fontos tudni, hogy a vírus nem csak a lappangó időszakban, hanem abban az esetben is fertőzhet, amennyiben a seb már hegesedésnek indult.

A nyár folyamán különösen ki vagyunk kitéve az ajakherpesszel járó fertőzésnek, például a nyaralások alatt a közös evőeszköz vagy pohár használat jelentősen növeli a kockázatát annak, hogy herpesz vírussal fertőződjünk. Ennek megelőzésére az egyik leghatásosabb módszer az immunrendszer erősítése, amire kiválóan alkalmas a C- és B-vitaminban valamint cinkben gazdag étrend folytatása.

Végleges ellenszere sajnos nem létezik, a herpesz kezelése azonban akkor lesz hatásos, ha minél előbb nekikezdünk, így amennyiben fellépnek az ajakherpesszel járó tipikus panaszok, fontos mielőbb bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni és megkezdeni a kezelést.

Időpontfoglalás