Blog
  1. Híreink
  2. Ananásszal a vírusok ellen
Menü
Blog
  1. Híreink
  2. Ananásszal a vírusok ellen

Ananásszal a vírusok ellen

Ananásszal a vírusok ellen

Az ananászt leginkább nyersen ajánlott fogyasztani, így a benne található vitaminokat nem veszíthetjük el belőle. Nézzük akkor végig milyen jótékony hatások is rejlenek ebben a nyersen fogyasztható, trópusi gyümölcsben:

Antioxidánsok: Az ananász rendkívül magas C vitaminban gazdag déli gyümölcs. A C-vitamin mellett mangánt, B6 vitamint, folsavat, E-vitamint, káliumot, béta-karotint is tartalmaz, melyekkel hatékonyan vehető fel a verseny a káros szabadgyökökkel, betegségekkel szemben.

Gyulladáscsökkentés: Kevesen tudják, de az ananász a keringési rendszerre is jótékony befolyással van, arra védő és tisztító hatást gyakorol. Fogyasztásával mérsékelhetők az ízületi fájdalmak, enyhíthető az arcüreggyulladás, csillapítható a köhögés.

A fentieken túlmenően az ananász -,mint szinte minden gyümölcs - is rendelkezik hasznos rostanyag tartalommal, ami például fogyókúra esetén gyors telítettség érzést nyújt. Ezen felül az ananásznak ismert még az emésztés javító, vizelethajtó hatása is, így előbbi esetén fogyasztásával megkönnyíthető szervezetünk számára az állati eredetű fehérjék lebontása, utóbbi esetben pedig az ödéma kezelése, a méreganyagok eltávolítása.

Hívás