Pszichiátria magánrendelés

A pszichiátria az ember mentális eredetű betegségeit kutatja és gyógyítja.

Rendelési idő

 • Hétfő 15:00 - 19:00

Rendelési cím

 • Oktogon Medical Center 1 1067 Budapest, Teréz körút 21. 1. em 5/a
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak

Ismertető

Pszichiátria
bemutatása

Az orvostudomány egy rendkívül speciális ágáról van szó, mely a módszertan tekintetében drasztikus eltérést mutat a hagyományos testi orvosláshoz mérten, hiszen a pszichés problémától szenvedő betegek tünetei a legkevésbé sem fizikálisak, leginkább a magatartásban, a gondolkodásban, a viselkedésben és az érzelmek működésében figyelhetők meg.

A pszichiátriai problémáktól szenvedőknél általános és komplex tünetek egyaránt jelentkezhetnek. Az olyan lelki betegségek, mint a szorongás, a hangulatingadozások vagy a depresszió mellett például bizonyos pácienseknél csak annyi vehető észre, hogy megromlottak családi kapcsolataik, de akár a munkahelyi teljesítményükre is negatív hatást gyakorolhatnak a lelki terhek.

Pszichiátriai kezelés

Az olyan klasszikus pszichiátriai betegségeken túl, mint a paranoia, a skizofrénia vagy a major affektív problémák, egyre gyakoribbak manapság a szorongásos depresszió, a pánikbetegség, a szomatizációs megbetegedések, a testi tünetképződések, valamint a különféle függőséggel járó állapotok.

A pszichiátriai problémára utaló első jelek azonnali szakorvosi vizsgálatot követelnek. Amennyiben a pszichés eredetű betegségek – traumák, tragédiák, életkörülményeket érintő változások – nem kerülnek kezelésre, a beteg a folyamatos szenvedés mellett fokozatos állapotromlást tapasztalhat majd.

Magánklinikánk szakorvosa többek között az alábbi területeken áll a betegek rendelkezésére:

 • depresszió és annak különféle formái;
 • szorongás, pánikbetegség;
 • kényszerbetegség;
 • alvászavar;
 • evési zavarok;
 • egyéb lelki eredetű zavarok (az életben előforduló vagy esetlegesen párkapcsolatban jelentkező nehézségek).

Ez történik egy pszichiátriai vizsgálaton

A lelki eredetű problémák diagnosztizálása rendkívül nehéz feladat, a kórkép felállítása ugyanis minden esetben az adott egyén elmondása, gondolkodásmódja, érzelmi állapota és viselkedése alapján történik egy vagy több alapos beszélgetést követően. A pszichiátereknek a diagnózis felállítása során egy nemzetközileg elfogadott kategóriarendszerbe sorolják a lelki betegségektől szenvedőket, mint amilyen a depresszió, a skizofrénia a deluzív zavar és így tovább.

A kórkép kialakítása után a pszichiáter egy alaposan átgondolt terápiát és célzott segítségnyújtást biztosít a lelki betegségtől szenvedő személy gyógyulásának elősegítéséhez, ezáltal pszichoterápiával és gyógyszeres kezeléssel, vagy a legtöbbször inkább ezek ötvözésével léphetnek a páciensek a gyógyulás útjára.

Pszichiátria magánrendelés árak

Pszichiátria árak
 • Konzultáció, 30 perc 20000 Ft
 • Kontroll 13000 Ft
 • Recept felírás 2000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Hívás