Fül-orr-gégészet ügyelet minden hétvégén!
Vissza az orvosokhoz
Vissza az orvosokhoz

Dr. Timár Andrea

(Fül orr gégészet)

Valamennyiünk szervezete rendelkezik egy olyan „természetes intelligenciával”, melynek révén alapvetően képes meggyógyítani önmagát, de ehhez sokszor segítség kell. Orvosként ezt a segítséget igyekszem megadni. Célom, hogy a beteggel együttműködve aktiváljuk ezt a gyógyító erőt, törekedve persze az akut tünetek, fájdalmak mielőbbi enyhítésére, megszüntetésére. Nagyon fontosnak tartom, hogy a beteg biztonságban érezze magát, részletes felvilágosítást kapjon a betegségéről, annak lehetséges okairól és kezelési lehetőségeiről.

A Semmelweis Egyetemen végzett általános orvosként fül-orr-gégészetből szakvizsgáztam, és mind felnőtt, mind gyermekkórházi gyakorlatot szereztem. 2,5 hónapos szakmai gyakorlatot töltöttem egy németországi fül-orr-gége klinikán, Karlsruhéban.

Idővel rájöttem, sokkal hatékonyabban tudok működni, ha nem csupán az akadémikus orvoslásban tanultakat alkalmazom, hanem egyénre szabottan – az adott páciens igényeitől, alkatától, tüneteitől és beállítottságától függően – kombinálom ezt a tudást mellékhatásoktól mentes, természetes módszerekkel, életmód- és táplálkozási tanácsokkal, gyógynövény-terápiával, akupunktúrával (tű nélkül is!), lágylézer terápiával, adott esetben homeopátiával és számos más módszerrel.

2008-ban Hagyományos Kínai orvoslásból tettem liszenszvizsgát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd lágylézer terápiás tanfolyamot végeztem. Homeopátiás kurzusokon vettem részt, valamint életmód-tanácsadást és reflexológiát tanultam. Nyitott vagyok az új gyógymódokra, módszerekre, igyekszem állandóan képezni magam. Gyermek fül-orr-gégészeti szakértőként többször szerepeltem a Kossuth Rádió „Vendég a háznál” című műsorában.

Külön kedvencem az akupunktúra – melynek fájdalmatlan, lágylézeres formája gyerekeken és „tű-fóbiásokon” is könnyedén elvégezhető -, mert azon túl, hogy nincs mellékhatása, hatékonyan tud segíteni számos olyan esetben, amikor a nyugati orvoslás eszköztára már kimerült. Ezt a módszert nem pusztán fül-orr-gégészeti problémák (arcüreggyulladás, fülzúgás, fülfájdalom, orrdugulás, szénanátha stb.), hanem számos egyéb kórállapot (pl. reflux betegség, mozgásszervi fájdalmak, fejfájások, asztma, stb.) kezelésében alkalmazom.

Kellemes, ízléses környezetben, a kiválóan felszerelt és a társszakmák egyre bővülő palettáját kínáló Árvai-Barta Med fül orr gégészeti magánrendelésén várom szeretettel korábbi és leendő pácienseimet.

Jelenlegi munkahelyek

XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat szakrendelője

Korábbi munkahelyek

  • Pest megyei Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészet Fej-nyak sebészeti Osztály
  • Heim Pál Gyermekkórház Fül-orr-gégészeti és Bronchológiai Osztály
  • Kispesti Egészségügyi Szolgálat Gyermek és felnőtt fül-orr-gégészeti szakrendelő
  • Zuglói Egészségügyi Szolgálat gyermek fül-orr-gégészeti szakrendelő

Szakmai tagság

  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Fül-Orr-Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete
  • Magyar Akupunktúrás Orvosok Egyesülete