Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika

Elhatározás – Találkozás a szakorvossal

Az alsó és felső szemhéj az idő előrehaladtával a bőr tartószerkezetének elgyengülése miatt ráncossá válik, megereszkedik. Egy bizonyos életkor után a szemhéj elvékonyodik, a bőr rálóg, és úgynevezett zsírtáskák alakulnak ki, amik főleg reggel, felkelést követően duzzadtnak hatnak és esztétikailag nagyon zavaróak.

A szemhéjplasztika során a megereszkedett bőr korrigálható, a duzzadt, táskás szem látszata eltüntethető, az esztétikailag zavaró tényezők megszűnnek. Minden plasztikai műtét előtt egy személyes konzultációra kerül sor, ahol egy vizsgálatot követően plasztikai sebészével megbeszéli, hogy az Ön esetében milyen korrekció javasolt. A konzultációra érdemes felkészülni, gyűjtse össze a kérdéseit, amikre szeretne választ kapni.

Felkészülés a plasztikai beavatkozásra

A konzultációt követően, a plasztikai műtét előtt egy teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie, ami a következőket tartalmazza:

  • Műtét előtti vér- és vizeletvizsgálat (érvényességi ideje 1 hónap)
    • Teljes vérkép (Hgb, Htc, thr, fvs, vvs)
    • Máj és vesefunkció (GOT, GPT, LDH, AP, bi, KN, urea)
    • Ionok (K, Na), Glükóz, Vizelet
  • Vércsoport ellenanyag-szűréssel
  • Véralvadás (prothrombin)

A kivizsgálás Erre az Ön biztonsága miatt van szükség, ki kell deríteni, nincs-e olyan egészségügyi problémája, amely befolyásolhatja a szemhéjplasztika eredményét.

A műtét előtti időszakban bizonyos esetekben életmód váltást javasolunk, a gyógyulás elősegítve. Ezekben a napokban javasoljuk a dohányzás csökkentését vagy szüneteltetését, mert a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat, rontja a sebgyógyulást. Érdemes sok folyadékot és könnyű ételeket fogyasztani. A beavatkozás előtt csak olyan gyógyszert szedjen, amiről a műtétet végrehajtó plasztikai sebész tud és jóvá hagyott. (pl.: kerülni kell ebben az időszakban a homeopátiás készítmények szedését).

Nagy pillanat – A műtét

A szemhéjplasztika helyi érzéstelenítésben történik, de külön kérésre altatásban is elvégezhető. A szemhéj plasztikája során az alsó és/vagy felső szemhéj elgyengült, ráncos bőrének kimetszése, a táskákat okozó zsírszövet eltávolítása és a szemek körüli izomzat újra feszessé tételére kerül sor. A műtét időtartama a beavatkozás jellegétől függően 30-60 perc hosszúságú.

Alsó szemhéjplasztika során a kialakult zsírtáskák a szemüreg felöl, rejtett bemetszésen keresztül kerülnek eltávolításra. Amennyiben bőrfelesleget is kell eltávolítani, azt a szempillasor alatti részben, szintén egy rejtett bemetszéssel lehet kimetszeni.

Felső szemhéjplasztikai műtét esetén a bemetszést az áthajlási redőben ejti a plasztikai sebész.

Szemhéjplasztika magánrendelés árak

Szemhéjplasztika árak

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztári kártyákkal fizethet:

Hívás